0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Modstandsbevægelsen mod DF's besættelsesmagt

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

[caption id="attachment_1764" align="aligncenter" width="400"]

[/caption]

Så sjældne gæster i den danske debat som Holger Danske, Aladdin, Den lille Havfrue, Lykke-Peer, Pigen med Svovlstikkerne, Hamlet, Ditte Menneskebarn, Skjoldungerne, Pelle Erobreren, Dana og Danmarks Løver har fået nok af den tilstand, vores land geråder i og har luftet deres protest i en kronik i Politiken:
Modstandsbevægelsen mod Pia K.s besættelse.

I manifestet hedder det bl.a.:I en tid, hvor DF-klakører og medløbere har sat sig tungt på online-debatfora rundt omkring, er det et særsyn, hvor mange positive tilkendegivelser, kronikken har medført - og på halvandet døgn er det allerede blevet til over 600 kommentarer: Kronikken online.

Kun godt et døgns tid efter oprettelsen af en Facebook-gruppe i relation til kronikken har ca. 2000 tilmeldt sig:

DANMARKS LØVER - modstandsbevægelsen mod DF's besættelsesmagt

Udover den årelange frustration, som DF's regeren har oparbejdet i meget store dele af befolkningen, skyldes opmærksomheden omkring kronikken utvivlsomt til dels chokket over den meget hårdhændede rydning af Brorsons Kirke - men måske mere overraskende også burka-debatten.

Forbudsforslaget har medført overordentlig skarpe interne protester hos både Venstre og De Konservative, frem for at blive den lette propaganda-gevinst, som Lene Espersen, Brian Mikkelsen og Naser Khader havde taget for givet.

LÆS OGSÅ: Forbud mod vendekåber i det offentlige rum?

Om burka-populismen udtalte Venstres Preben Rudiengaard træffende: »Der er større problemer end den der skide burka - for at sige det på dansk. Jeg ved ikke, om der er 50 eller 100, der går med burka, men jeg har stadigvæk den holdning, at hvis man vil gå med den på gaden, så vil jeg ikke blande mig i det.« ( Politiken.dk, 21.8.2009).

Mætheden over De Konservatives og Dansk Folkepartis 'burkaisering' af debatten er mærkbar over hele det politiske spektrum til venstre for DF, og Helle Thorning-Schmidts udtalte kynisme over for irakerne har endvidere afsløret nye dybe sprækker blandt Socialdemokraterne.

Om Thorning-Schmidt fastslår tidligere S-minister, Torben Lund (der nu har forladt partiet) bl.a.:Dermed har Torben Lund blandet sig ualmindelig skarpt i det stadig større kor af socialdemokratiske ex-ministre, folketingspolitikere, kommunalpolitikere og menige medlemmer, som har kritiseret S-ledelsen med stadig større eftertryk sommeren over, og som med svigtende held er blevet søgt banket på plads af Thorning og Sass - lige fra Birte Weiss til Poul Nyrup.

Mon ikke det er ved at gå op for flere og flere socialdemokrater, at et reelt opgør med Dansk Folkeparti næppe slipper uden om et opgør med Thorning-Schmidts og Henrik Sass Larsens mere og mere utilslørede DF-linje?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere