0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flemming Rose: Hedegaard taler usandt fra ende til anden

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard påstår i et interview med Pamela Geller, at han rådgav Flemming Rose før offentliggørelsen af Muhammedtegningerne, og at han euforisk tilskyndede ideen, skønt han forventede, at »helvede ville bryde løs«, og at reaktionen ville blive »værre end Salman Rushdie«.

Som bekendt har Flemming Rose imidlertid talrige gange understreget, at han ikke havde den fjerneste anelse om, at offentliggørelsen af Muhammedkarikaturers hån, spot og latterliggørelse kunne resultere i en dramatisk krise - men som jeg skrev i en klumme, kan de jo ikke begge have ret:Nu har de to herrer så reageret, først Rose, der i et indlæg i Politiken pure afviser Hedegaards påstand: »Jeg ved ikke, hvad Lars Hedegaard har spist eller drukket, eller om det er jetlag efter en lang flyvetur, men det er usandt fra ende til anden. Jeg rådførte mig ikke med Hedegaard og har aldrig hørt hans påståede forudsigelser om, hvordan muslimer ville reagere på tegningerne.« (Politiken, 12.10.2010)

Hedegaard vil imidlertid ikke trække sine ord tilbage, men understreger over for Information, at Rose selv ringede ham op før offentliggørelsen af Muhammedkarikaturerne. Han fastholder, at han rådgav Flemming Rose nøjagtig sådan, som han er citeret fra det interview, hvor han røber sin »hemmelighed« til Pamela Geller.

»Jeg burde måske ikke have omtalt samtalen,« medgiver Hedegaard, men hvorfor han har røbet det, kan han ikke besvare på anden måde end: »Jeg kan ikke gøre andet end at sige, at jeg har ikke glemt samtalen, netop fordi den var så vigtig.« ( Information, 13.10.2010).

Informations Ulrik Dahlin spørger Rose, hvorfor Hedegaard mon skulle opdigte en sådan historie, og Rose svarer: »Jeg aner ikke, hvad motivet er, men Lars Hedegaard siger jo så meget.«

De glade dage, hvor Trykkefrihedsselskabet gav Flemming Rose Sapphoprisen, og Hedegaard og Rose stod skulder ved skulder, er ikke helt de samme længere, og Helle Merete Brix antyder tvært, at Rose forbigår Trykkefrihedsselskabet i sin bog, Tavshedens tyranni af »frygt for at havne i dårligt selskab«.

Tjah, hvorfor mon?

Men hvad enten Hedegaard har ret i, at han rådgav Rose før offentliggørelsen af Muhammedkarikaturerne, eller om det hele er »usandt fra ende til anden«, som Rose hævder, må man medgive Rose, at Hedegaard »siger så meget«, og at de grænseløst alarmistiske overdrivelser i hans korstog mod islam afgjort ikke styrker hans generelle troværdighed.

Men hvad der er op og ned i deres konkrete strid, afgør dette selvfølgelig ikke - kun to personer ved det, og kun én af dem har ret.

UPDATE

For en ordens skyld skal det tilføjes, at Lars Hedegaard har et læserbrev i Politiken, men at jeg først har læst dette efter ovenstående blogindlæg. Det føjer intet nyt til, men Hedegaard gentager uden den mindste korrektion sin fremstilling af forløbet. Under overskriften »Flemming Roses dårlige hukommmelse«, skriver han bl.a.:Hedegaard tilføjer, at han »tydeligt mindes« samtalen, fordi han »forudså massive konsekvenser«. Interviewet med Hedegaard, kan bl.a. ses online via Informations artikel om sagen: Var Jyllands-Posten varskoet på forhånd?.

APROPOS

> Indvandrerfjendsk polemik og propaganda af Lars Hedegaard

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere