0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Parabol-Pias korstog mod ytringsfriheden

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

At Dansk Folkeparti er landets mest udtalte forbudsparti, har jeg konstateret i en tidligere klumme:Forbud, forbud, forbud - og heller ikke ytringsfriheden er spor hellig. Eller rettere: Kun når det drejer sig om retten til dæmonisere og dehumanisere muslimer, er ytringsfriheden ukrænkelig. I andre tilfælde har partiet intet imod at stække kritiske røster:

I 1999 anlagde Kjærsgaard sag mod Karen Sunds og krævede 10.000 kr. i erstatning, fordi hun havde kaldt Kjærsgaards synspunkter »racistiske«, og i 2000 lagde hun sag an mod forfatteren Jan Sonnergaard og krævede 100.000 kr. i erstatning, fordi han havde kaldt hende og Mogens Camre for »landsforrædere«.

I 2007 krævede Morten Messerschmidt DR-journalister fyret for »rød journalistik« (Nyhedsavisen, 2.1.2007). I 2009 krævede DF Fathi El-Abed fyret som konsulent i Udenrigsministeriet, fordi han var formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og EU-kandidat for SF, og samme år krævede partiet, at Justitsministeriet skulle iværksætte en særskilt undersøgelse af, om tidl. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen var Danmarks »med- eller modspiller« (Ugebrev, 17.11.2008).

I 2010 krævede DF lederen af Holbergskolen fyret, hvis skolen gennemførte et forældremøde uden fædre (Berlingske, 4.2.2010), og samme år har DF fastslået, at præster, der tror på, at også ikke-kristne kan finde vej til Gud, bør fyres (Kristeligt Dagblad, 6.3.2010).

Dertil kommer Morten Messerschmidts forslag om at trække studerende i SU, hvis de demonstrerer; Nicolai Sennels' overvejelser om muligheden for at forbyde dele af de islamiske helligskrifter, Søren Krarups forslag om at forbyde soldaternes fagforeninger at udtale sig om krigen i Afghanistan - og i den kuriøse afdeling: Søren Krarups forslag om at forbyde Livgardens grønne faner, fordi farven grøn minder ham om islam (sic) ... Fortsæt selv listen.

Seneste skud på stammen er så Pia Kjærsgaards forslag om at forbyde paraboler i de såkaldte ghettoer - siden præciseret til et forslag om at forbyde de to tv-kanaler Al Arabiya og Al Jazeera.

Der er helt andre ekstremistiske tv-kanaler fra bl.a. Hizbollah, som Pia Kjærsgaard åbenbart intet kender til, hvorfor hun rammer helt ved siden af formålet med sin signalpolitik - men det er jo ligegyldigt, så længe det bare handler om muslimers ytrings- og informationsfrihed, ikke sandt?

Endnu har Dansk Folkeparti ikke (helt) magt, som de har agt - så der er grund (og tid) til at sige fra, ikke blot lejlighedsvist, når partiet galopperer ud ad absurditetens støvede landeveje, men mere principielt.

I sin seneste klumme, »Kierkegaards antisemitisme og Kjærsgaards landsforræderi«, bemærker Georg Metz, at der såmænd også nok skal blive sagt fra over for partiets dominans - problemet er, at det måske først vil ske med års forsinkelse:Imens vi venter på en ny besindelse, hvor ansvaret gøres op, som Metz skriver, fortsætter altså Kjærsgaards korstog imod ytringsfriheden.

Når det er partiets egne, der havner i retten for hårdkogt propaganda, himler Dansk Folkeparti om 'totalitære anslag mod ytringsfriheden' - men når ytringer og informationer ikke passer Dansk Folkeparti, er svaret derimod retssag, forbud og censur ...

APROPOS

> Antimuslimsk propaganda normaliseres

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere