0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF's sande ansigt og modoffensiven

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er lige meget, om det er plat propaganda - bare det virker. Det er Dansk Folkepartis svar på endnu en propagandavideo fra deres egen kandidat Alex Ahrendtsen, der viser en indvandrer overfalde en pensionist. Hans forrige valgpropaganda bestod i en polak, der ville overfalde ham selv i hans eget hjem.

»Jeg mener, at videoen er total harmløs. (...) Den får noget omtale ved at provokere. Vi taler jo om den lige nu,« siger Peter Skaarup og bifalder den seneste propagandavideo ( JP.dk, 29.8.2011).

Som modsvar har SF's Kamal Qureshi fremstillet en ganske enkel valgvideo på 16 sekunder, der viser Jesper Langballe og en person med ikke-dansk etnisk baggrund med navnet Adam - og spørger, hvad forskellen er på de to? Svaret falder udramatisk: »Adam har en ren straffeattest.«

Og det er jo sagen i en nøddeskal. Tænk, om man anvendte følgende i en valgvideo:Spørgsmål: Hvem var det lige, der var parallelsamfundet ...?

Dansk Folkeparti ønsker jo slet ikke en 'debat' om indvandring og integration, eller en 'kontant tone', men gentaget vrøvl, horrible overdrivelser og absurd propaganda à la Ahrendtsens. Eksemplerne er legio.

De Konservative har til gengæld efter ti års ørkenvandring fundet ud af, at det er gået for vidt med Dansk Folkepartis indflydelse. I samarbejde med De Radikale vil de afskaffe Integrationsministeriet - en glimrende idé. Til gengæld er Dansk Folkeparti helt oppe i det røde felt, og nu er der endnu flere, som er kommet i deres kategori som »forrædere«, nemlig hele det konservative parti.

Sådan kan det gå.

Opbruddet er langtfra nyt. Ikke alene har markante borgerlige stemmer advaret mod Dansk Folkeparti i hele partiets levetid, men oprørsballet i den borgerlige blev for alvor en realitet med Ny Alliance og Gitte Seebergs »Nok er nok« i 2007. Men på grund af Naser Khaders og Anders Samuelsens fatale dobbeltspil, der kastede alt over bord (og i favnen på Anders Fogh Rasmussen), kollapsede det hele. Dog ikke uden omkostninger for VKO, hvis flertal er fortsat med at smuldre.

Siden er modstanden mod Dansk Folkepartis evindelige usaglige propagandaskrue vokset og vokset. Selvfølgelig gavner denne modstand også til en vis grad Dansk Folkeparti, der jo er centrum for en strid, de selv ønsker. Spørgsmålet er som altid, hvor vægten bliver tungest i det lange løb.

Men de senere år er det i alle tilfælde gået op for flere, at partiet jo aldrig nogen sinde får nok. Det er altid 'udlændinges' skyld. Der kan og skal altid strammes mere. Der skal strammes før de næste finanslovsforhandlinger. Og under finanslovsforhandlingerne. Og efter finanslovsforhandlingerne. Og så igen en tand mere. Og mere endnu ...

»Smid dem ud«, siger Ahrendtsen om de 'kriminelle indvandrere' - Mogens Camre har længe tordnet det samme og mere end antyder, at det er muslimerne som sådan, der skal ud af klappen, fordi de kun hører hjemme i »muslimland« (læs: Camres Endlösung Light).

De Konservatives opgør med Dansk Folkeparti er kun den foreløbige kulmination på de stadig mere omsiggribende oprør - ikke blot blandt borgelige, men lige så nødvendigt i S-SF's bagland (og folketingsgrupper) mod partiledelsernes årelange driven i retning af Kjærsgaard & Co.

Det er dét oprør, der nu manifesterer sig med fremgang til De Radikale og Enhedslisten i meningsmålingerne. De Konservative har til gengæld ikke forvandlet deres kursskifte til noget tilsvarende, selv om det konservative bagland »jubler« over opgøret med Dansk Folkeparti (Børsen, 29.8.2011) - måske er der stadig for stor skepsis i de mere løse dele af deres potentielle vælgerkorps efter mange års totalt ukritiske DF-parløb under Bendt Bendtsen og Lene Espersen?

Lars Barfoed har endelig udstukket en anden kurs. Bedre sent - meget, meget, meget sent - end aldrig.

APROPOS - find den rene vare i opgøret med assimilationskursen:

> FV2011: Anbefalede humanistiske værdipolitikere

OG DAGENS LINK TIL DEM, DER IKKE GIDER VALGSNAK:

> Fotoserie: Kulsø og Kvindsø ved Bryrup

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere