0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Akademikere undergraver kampen for de lediges vilkår

Med ét usolidarisk og usympatisk slag har Akademikernes a-kasse meldt sig ud af a-kassernes fællesorganisation AK Samvirke - absurd nok er akademikerne utilfredse med AK Samvirkes kritik af fordelingspolitiske forringelser - men intet kunne være vigtigere ...

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I en tid, hvor de ledige er under et stærkt stigende pres fra nærmest hele det politiske spektrum, er der i allerhøjeste grad behov for talerør, som taler imod de hastigt forringede vilkår.

Her har bl.a. fagforeninger som FOA og 3F været på pletten i en række tilfælde, men når man er oppe imod hele den gamle VK-konstellation og Liberal Alliance i stigende samklang med regeringen, hvor især Socialdemokratiet har benyttet sin regeringsposition til ligefrem at gøre kampen mod ledige til et af de politiske omdrejningspunkter allerede fra oktober 2011, er ethvert modspil stadig i klar modvind.

Derfor har det været af største vigtighed, at A-kassernes fællesorganisation, A-Kassernes Samvirke, har spillet en hovedrolle med en vedvarende kritik og dokumentation af fejlberegninger, manipulation og undergravning af dagpengesystemet.

Og så meget desto mere uforståelig og usolidarisk er den fatale fejldisposition, som akademikerne netop har foretaget - nærmere bestemt Akademikernes A-kasse, der nu vil melde sig ud af fællesorganisationen.

Hvorfor? Jo, det sker i protest mod 'politiske udmeldinger' fra A-Kassernes Samvirke ...

Overraskende nok udtaler Akademikernes direktør Per Hansen: »Selvfølgelig er det a-kassernes opgave at gøre opmærksom på de faktuelle forhold, men de skal ikke markere sig på for eksempel fordelingspolitik. Vores faglige organisationer mener ikke, at a-kasserne skal tage teten på det område. Det vil de gøre selv.« ( Avisen.dk, 6.1.2014).

Udmeldingen er lige så tåbelig og kontraproduktiv, som den er selvmorderisk i forhold til dagpengemodtagernes interesser.

SELVFØLGELIG skal A-kassernes Samvirke som fællesorganisation for a-kasserne tale højt, kritisk, skarpt og vedholdende imod fordelingspolitiske forringelser, der rammer ledige på dagpenge. Alt andet ville mildest talt være hul i hovedet. Der er ikke én organisation for mange på banen her, men alt, alt for få.

Akademikernes udmeldelse træder først formelt i kraft den 1. januar 2015 – men forhåbentlig rejser der sig et ramaskrig imod dette absurde skridt.

Bloggeren Lau Aaen, der er kendt for bloggen Dagpengeland, har allerede taget konsekvensen og meldt sig ud af Akademikernes a-kasse: »Det er simpelthen for vattet, så nu melder jeg mig ud af AAK og ind i Min A-kasse. Der er nemlig ikke brug for mindre taletid til folk som Verner Sand Kirk. Tværtimod. Der er brug for mere.«

Jeg kunne ikke være mere enig. Må Lau Aaens udmeldelse inspirere.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter