Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Socialchefer rystet: Årtiers værste overgreb mod ledige

Kynismen over for ledige viser hele tiden sit brutale fjæs - familier tvinges fra hinanden, kontanthjælpsmodtagere krænkes og ydmyges på det groveste ...

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Antallet af påbegyndte førtidspensioner er blevet voldsomt reduceret og var i 2013 hele 28 procent lavere end i 2012. Men hverken de såkaldte ressourceforløb eller fleksjob samler langtfra de mere end 7.000 op, der før reformen ville have modtaget førtidspension.

I stedet for førtidspension er de bare røget på kontanthjælp - eller rettere: de er også blevet henvist til at være jaget vildt dér, hvor ingen ydmygende klapjagt er for ydmygende, så længe beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har et ord at skulle have sagt.

Men konsekvenserne af klapjagten går hele tiden op for flere. Seneste har socialchefernes formand Ole Pass ganske enkelt fastslået, at kontanthjælpsreformens nye regler om gensidig forsørgelse er »det største socialpolitiske indgreb mod den dårligst stillede gruppe i samfundet i mange årtier« ( Jyllands-Posten, 15.2.2014).

Intet mindre.

Omtrent 12.000 kontanthjælpsmodtagere får med ét hug frataget halvdelen af deres kontanthjælp i år og hele kontanthjælpen næste år.

Det er hårde, men nødvendige ord, Pass giver politikerne med på vejen: »Forsørgelsesgrundlaget er blevet reduceret så voldsomt, at mange hjem er blevet brudt op. Loven er ikke fair i forhold til den måde, mennesker har indrettet sig på i virkelighedens verden. Derfor vil jeg opfordre politikerne til at lave loven om.«

Formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau opfordrer også politikerne til at se den brutale virkelighed i øjnene: »Konsekvenserne af loven er langt mere vidtrækkende, end politikerne sikkert har forestillet sig. Vi oplever enorme konflikter i familierne, hvor en samlever ikke kan eller vil forsørge en kæreste på kontanthjælp. Det fører til, at kærligheden krakelerer, og at familier med børn bliver opløst på grund af loven. Jeg kan kun opfordre politikerne til lave den om.«

Men flertallet af 'reformpolitikerne' med De Radikale og Socialdemokratiet i spidsen er åbenbart ligeglade med, hvordan virkeligheden ser ud på bunden af samfundet.

Vestager & Thorning-Schmidt splitter familier og smadrer eksistensgrundlaget for tusinder af ledige, og når dem, der står med de forliste skæbner protesterer, vender regeringen såmænd bare det døve øre til.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden