Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Mette Dreyer

Rasmus Brygger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal vi flyve Dansk Folkeparti til Afrika?

DF's, Venstres og Liberal Alliances udspil er første angreb i en valgkamp, som tegner til at blive den hidtil grimmeste

Rasmus Brygger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens forside af Berlingske er grim. Sådan rigtig grim. Selvom Dansk Folkeparti gerne vil fremstå som et pålideligt folkeligt parti, kan det ikke dy sig for hele tiden at prøve grænser. Men avisens forside slår dog partiets hidtidige rekorder med flere længder med budskabet: 'Flygtninge skal flyves til Afrika'.

Hvis overskriften i sig selv ikke lyder som noget taget ud af Rokokoposten, så gør artiklens indhold det til fulde med dets absurde forslag. Martin Henriksen foreslår i ramme alvor, at flygtninge, altså mennesker der har gennemlevet nogle af verdens værste tragedier, skal sendes til Kenya, såfremt de får asyl i Danmark.

Kenyanerne står allerede med flygtninge op til halsen. Forholdene er kummerlige, og behandlingen er værre. Det kenyanske politi er f.eks. berygtet for at storme flygtningelejre og gennemtæve asylansøgere.

Personligt ville jeg hellere have asylansøgere, dem der for alvor har brug for hjælp, i landet end de hadske mennesker i Dansk Folkeparti, som lægger den slags forslag for dagen. Det er måske snarere Dansk Folkeparti, der skal på flyvetur til Afrika?

Måske på studietur i en kenyansk flygtningelejr?

Når det kommer til stykket har DF’erne naturligvis lov til at være her – uanset hvor usympatiske udmeldinger de end kommer med. Dansk Folkeparti har indtil videre opholdstilladelse på den danske politiske scene – det er her på tålt ophold, så at sige.

Flygtningene derimod, dem er der ikke plads til i Danmark. Stort set alle partier i Folketinget er ved at snuble over sig selv, for ikke at miste stemmer til Dansk Folkeparti på asylområdet.

Venstre har kaldt Dansk Folkepartis forslag 'interessant', og regeringen – og altså selv De Radikale – har varslet stramninger på asylområdet.

Venstre kørte gennem hele efteråret en offensiv på de sociale medier, hvor regeringen fik skylden for de flere flygtninge – på trods af, at de flygtninge, der kommer til Danmark, er del af en global flygtningestrøm væk fra konfliktområder. Det er folk, der søger tilflugt – og altså ikke bedre benplads på Sandholm.

Mit eget parti foreslår nu, at vi opretter danske flygtningelejre i Jordan eller Libanon, for så at sende alle asylansøgere i Danmark med fly direkte tilbage til den uroplagede region, de kom fra. For de af læserne, der ikke ved det, så har Libanon, et land mindre end Jylland, allerede taget imod over 1 million flygtning. Syriske flygtninge udgør nu en tredjedel af alle personer, der opholder sig i Libanon.

De fleste flygtninge gør faktisk allerede, som Martin Henriksen og Anders Samuelsen foreslår. De flygter til nærområdet. De kan ikke andet. 98 pct. af de syriske flygtninge opholder sig netop nu i nabolandene.

Jeg kan godt forstå bekymringerne blandt danskerne for at tage imod flygtninge. Jeg tror ærligt talt heller ikke, at flygtningene er i en situation, de bryder sig om. Og det står da klart for enhver, at vi bliver nødt til at finde på bedre måder at omgås flygtninge, så vi ikke gentager de fejl, der er begået før. Det her er grundlæggende et spørgsmål om en bedre integrationsindsats. Der burde derfor være bedre måder at begrænse udgifterne til flygtninge på, end at fragte dem på fly til højre og venstre.

Dansk Folkepartis, Venstres og nu også Liberal Alliances udspil er første angreb i en valgkamp, som tegner til at blive den hidtil grimmeste. Formålet er en kortsigtet politisk gevinst, mens flygtningene kommer til at lide de varige tab.

Dette kapløb om flygtningekritikken kommer på samme tid, som vi oplever den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. Den kommer samtidig med, at danske politikere har råbt på kampfly og bombetogter mod Islamisk Stat.

Den militære krise har Danmark åbenbart et ansvar for at løse. Men flygtninge? De skal i hvert fald ikke komme til landet – og hvis de endelig kommer ind – ja, så sender vi dem bare til Kenya!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden