Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ha. Vi er et par stykker, der dels glæder os over DR's udsendelse om de røde lejesvende, dels ler højt, når vi møder reaktionen fra Klaus Rifbjerg & Co., skriver Krarup.
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Ha. Vi er et par stykker, der dels glæder os over DR's udsendelse om de røde lejesvende, dels ler højt, når vi møder reaktionen fra Klaus Rifbjerg & Co., skriver Krarup.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi er nogle, der glæder os og ler højt«

'Jagten på de røde lejesvende' er ikke heksejagt, men kun nødvendig orientering, skriver Søren Krarup.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke uden interesse at se reaktionerne på DR 2’s program om de røde lejesvende.

Jeg mener – vi andre, der er blevet forfulgt temmelig systematisk af DR og havde grund til at klage over udhængning og hetz og andre søde sager fra alt for politisk bevidste medarbejdere i DR i forne tider, vi må more os over den jammer, som vore fhv. forfølgere nu hengiver sig til.

Jens Nauntofte, fru von Sperling, Per Schultz, Kjeld Koplev, og hvad de nu hedder, påtænker klager og krav over for den stilfærdige og sagtmodige studievært, og naturligvis kommer Klaus Rifbjerg frem med bulder og brag og larmer i Politiken; »Så er DR’s heksejagt på de røde lejesvende skudt i gang« (21.9.).

RIFBJERG

For når man har været vant til at sidde enevældigt på magten i det offentlige rum, finder man sig ikke i den lavmælte dokumentation, som programmet indeholder.

Så dukker man som en anden troldefar frem af hulen og bander og sværger og vil ikke finde sig i dokumentation.

De forkælede tåler ikke at høre sandheden.

De er jo vant til at kunne fortrænge den og opretholde propagandaen enevældigt. »Hva’ fanden bilder DR sig ind!«, brøler en Klaus Rifbjerg forbitret.

Nej, hva’ fanden bilder det DR sig ind, som tidligere kun forfulgte os andre politisk ukorrekte? Det må de politisk korrekte nok spørge om. Hva’ fanden er meningen, hvis DR ikke kun går Systemet Politikens ærinde!

Et par erindringer:

Da jeg i september 1986 startede kampen imod udlændingeloven og indvandringspolitikken, var forargelsen i den herskende klasse i og uden for DR endeløs.

Jeg og Jesper Langballe og andre hæderlige danskere blev forfulgt som folkefjender og forbrydere i bl.a. DR.

Tilhængerne af indsamlingen til Dansk Flygtningehjælp, som vi havde undsagt, fik fri plads til at fortælle offentligheden, hvor onde vi var. Det handlede jo bare om at være god. Det hele handlede jo kun om at ’hjælpe’ i den tredje verden, sagde Flygtningehjælpen på TV.

De forkælede tåler ikke at høre sandheden. De er jo vant til at kunne fortrænge den og opretholde propagandaen enevældigt.

TV-avisens Bent Bertramsen tilføjede på skærmen: »Vi håber, den trængte ind i Seem Præstegård«.

31. maj 1987 havde DR TV en udsendelse om emnet ’eugenik’.

Udsendelsen tog udgangspunkt i en dansk afhandling om 1930’erne, hvor den socialdemokratiske minister K.K. Steincke viste sig at være stor tilhænger af ønsket om at tvangssterilisere og umyndiggøre mennesker, som skønnedes at være belastende for slægtens eller racens udvikling. Uforfalsket racetænkning.

Og udsendelsens journalist, Jørgen Poulsen fra DR, stillede afhandlingens forfatter over for spørgsmålet:

»Men findes den tankegang i dag?«.

Hun svarede, at det gjorde den – og i forlængelse af hendes svar vistes på skærmen et stort billede af mig.

Sådan har DR tænkt og handlet tidligere. Jeg mindes ikke, at Klaus Rifbjerg & Co. reagerede. Men når det kun er de rigtige, der forfølges, dvs. os, der er forkerte, så er det selvsagt i orden.

Så er det ikke heksejagt, men kun nødvendig orientering, og hvis vi forfulgte protesterede, så ryster Systemet Politiken på hovedet og taler forarget om sart usaglighed.

Nej, vi er et par stykker, der dels glæder os over DR’s udsendelse om de røde lejesvende, dels ler højt, når vi møder reaktionen fra Klaus Rifbjerg & Co.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden