0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Yngre venstreorienterede skribenter søges

Politiken søger unge debattører til venstre, som kan danne modvægt til de mange borgerlig-liberale stemmer i den offentlige debat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Annonce. Politiken søger en yngre venstreorienteret debattør. Skriv en ansøgning og et skarpt indlæg senest 20. juni.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Brænder du for at skabe et kvalificeret modspil til Jacob Mchangama, Mikael Jalving, Peter Kurrild-Klitgaard, Ole Birk Olesen, Christopher Arzrouni, Edith Thingstrup, Sørine Gotfredsen, Katrine Winkel Holm, Niels Lillelund, Mads Lundby, Karina Pedersen, Kathrine Lilleør, Martin Ågerup, Kasper Støvring, Kasper Elbjørn, Morten Uhrskov, Mie Harder, Anne Sophia Hermansen, Dennis Nørmark og alle de andre borgerlig-liberale skribenter, der i disse år folder sig ud på blogs, på debatsider, i kronikker, ved debatmøder og med bøger?

Så er rollen som venstreorienteret debattør i Politiken måske noget for dig.

Vi håber, du findes derude, for vi har haft svært ved at finde dig.

Derfor søger vi debattører:
En række borgerlige holdningsministre – Per Stig Møller, Brian Mikkelsen og Søren Pind – har sagt det på forsiden af Politikens debatsektion: De savner venstreorienterede intellektuelle stemmer i den offentlige debat*. Et modspil.

Samtidig har Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen i Politiken bekræftet, at der ikke findes venstreorienterede skribenter i Danmark.

»Når jeg kigger ud over opinionsdannerne, kan jeg ikke få øje på én eneste fast skribent til venstre for midten«, sagde han forleden i avisen. Og rettede kritikken mod dagbladene: »Hvis aviserne ledte, kunne de måske nok finde de mennesker. De skal jo have en platform for at komme frem«.

Måske har vi overset dig? Det vil vi nu gøre noget ved. Derfor søger vi nu yngre venstreorienterede debattører med intellektuelt schwung.

Arbejdsopgave:
Engang var det de venstreorienterede, der satte dagsordenen. Og definerede hvad der var op og ned, frem og tilbage, progressivt og reaktionært. Sådan er det ikke mere. De skarpe venstredrejede hjerner, der blev født i 1960’erne og 1970’erne, har fravalgt rollen som ’intellektuelle’ til fordel for karrierefremmende job som kommunikationsrådgivere, spindoktorer og embedsmænd.

Det skal du være med til at ændre gennem dine ord og argumenter.

I første omgang skal du skrive ét stærkt indlæg til vores sider. I eget navn. Til en start. Det kan formentlig blive til mere.Det forventer vi:
Du er skarp, visionær, nytænkende, fræk, velformuleret. Du skal være villig til at optræde i debatprogrammer og debatudsendelser.

Jobbet kan være ensomt, derfor skal du være indstillet på at arbejde alene og selvstændigt.

Alder og køn:
Da det er svært at finde venstreorienterede stemmer under 50 år, forventer vi blot, at du er under 50. Dit køn er underordnet.

Løn:
I første omgang får du offentliggjort et markant indlæg på forsiden af denne sektion. Indlægget vil erfaringsmæssigt føre dig til en tur i Deadline 22.30, P1 Debat, TV2 News og/eller DR’s Debatten.

Sådan gør du:
Send venligst en kort ansøgning mærket ’Venstreorienteret debattør på Politiken’, hvor du angiver dine kvaliteter. Med ansøgningen sender du også et markant, dagsordensættende indlæg på 900 ord, som kan trykkes i Politiken og skabe debat i sommerferien.

Deadline: Mandag den 20. juni kl. 12.00.

Adressen er: debat@pol.dk

Yderligere oplysninger fås hos opinionsredaktør Per Michael Jespersen på 3347 2032 og på per.michael.jespersen@pol.dk

ingenting

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter