Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Præsterøffel. Lektor og præst Leif Andersen går i rette med sin kollega Sørine Gotfredsen efter hendes omdiskuterede kronik om terroristen Anders Breivik.
Foto: FRANDSEN FINN

Præsterøffel. Lektor og præst Leif Andersen går i rette med sin kollega Sørine Gotfredsen efter hendes omdiskuterede kronik om terroristen Anders Breivik.

Debat

Det handler ikke bare om følelser

Jeg har ikke været oprørt over din timing, men dine tanker, skriver præst til Gotfredsen.

Debat

Kære Sørine Gotfredsen.

Det er fint, at du bliver overrasket over reaktionerne. Men du hører stadig ikke efter!

Du tror, det bare handler om store følelser og om uheldig timing. Men det, der har oprørt os, har været indholdet i din kronik (i Berlingske, red.) – ikke at du var for tidligt ude, eller at du skulle have valgt andre og mere følsomme formuleringer.

LÆS ARTIKEL

Det oprørende er, at du simpelt hen giver ofrene (forsvarerne for det multikulturelle) skylden for hadet. Dét er ikke et spørgsmål om tone og følelser og timing.

Det er det, du skriver: Et had som Breiviks kommer fra det multikulturelle.

Og det er en kortslutning af præcis samme kaliber, som når man ville give jøderne skylden for pogromerne – ud fra præcis samme logik:

Overalt, hvor der er jøder, er der også antisemitisme; altså må hadet komme fra jøderne.

Når nu det multikulturelle er et faktum, vil jeg indædt forsvare vores ret og vores pligt til at tage imod det i humanitet og tolerance.Jo, jeg skal da tilstå, at en enkelt af dine formuleringer fik mig op i det røde felt – følelsesmæssigt: din påstand, at »vi ved det alle sammen«, hvor hadet kommer fra. Dét er krænkende demagogi, så det klodser.

Du kan åbenbart ikke forestille dig andet, end at hvis bare folk er ærlige nok, så må de give dig ret.

Jeg ved da også udmærket, hvor hadet kommer fra; jeg ved bare noget andet end du: Det kommer da fra Breivik. Længere er den ikke. Ikke fra dem, han skød ned og bombede.

Og sagt fra præst til præst: Det burde du faktisk vide.Jeg er ikke specielt begejstret for det multikulturelle. Det er rasende besværligt; og meget var meget nemmere i en monokultur.

Men når nu det multikulturelle er et faktum, vil jeg indædt forsvare vores ret og vores pligt til at tage imod det i humanitet og tolerance.

Fordi det multikulturelle er mennesker af kød og blod, ikke bare deres sære ideer.

Jeg vil ikke krænke dig ved på demagogisk vis at hævde, at dét ved vi inderst inde alle sammen, eller at du, hvis du var ærlig, måtte give mig ret. For det ved du åbenbart helt ærligt ikke!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce