Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Computerspil er skam anerkendt allerede

Det er ikke korrekt, at computerspil mangler anerkendelse som kulturarv.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens spilredaktør Thomas Vigild opfordrer 20.6. Kulturministeriet til at sikre det økonomiske grundlag for Spilmuseet i Ikast med henvisning til, at uden denne støtte er computerspil ikke anerkendt som kulturarv i Danmark.

Det er ikke korrekt, at computerspil mangler anerkendelse som kulturarv.

Thomas Vigild undlader at nævne, at Danmarks Tekniske Museum erhverver eksempler på de typer maskiner og konsoller, som Spilmuseet også indsamler.

Her kan man få nogle af de oplevelser, som alle er enige om er af værdi, når man spiller computerspil. For det andet har Det Kongelige Bibliotek ( KB) en anden og betydelig større opgave end Spilmuseet.

KB indsamler udgivne computerspil af relevans for dansk kulturarv. Med til dette hører det stigende antal computerspil på internettet, hvilket er et område, som Spilmuseet slet ikke beskæftiger sig med. Det er en stor teknisk udfordring, som vi løser på de givne betingelser.

KB's opgave er dernæst at bevare computerspil for eftertiden, altså også den dag hvor man ikke længere kan få reservedele til maskinerne, og hvor forgængelige printplader og cd'er er ædt op af tidens tand. Derfor har vi for fysiske spil på forgængelige cd'er valgt ' emulering' som strategi, således at spillene læses over på harddiske.

Eftertiden vil takke os for denne strategi. Alternativet ville være, at computerspil om 30 og 50 år er noget, man kan læse i gamle aviser, men hverken høre eller se. Det tilkommer ikke os at tage stilling til, om det er en offentlig opgave at yde økonomisk støtte til et supplement i form af et museum for spilmaskiner.

Det fremmer imidlertid ikke forståelsen for vores fælles indsats at skabe fjendebilleder i forhold til de statslige institutioner, som rent faktisk gør en indsats for bevaringen af dem.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden