Bland dig udenom, ambassadør

Danmark har en national forpligtelse til at sikre grænsen, skriver Pia Kjærsgaard.

Debat

Grænserne omkring Danmark, kontrollen af grænserne og sikkerheden ved dem og i kongeriget er en national, dansk sag. En national forpligtelse.

Det er ikke en EU-sag eller en Schengen-sag. Det er ikke en regionalsag, som danskere eller tyskere i Sydslesvig skal afgøre som et rent regionalt anliggende, og det er da slet ikke noget, den tyske ambassadør i Danmark, Christoph Jessen, skal blande sig i!

Jeg finder ambassadørens gåen i rette med vores skatteminister Peter Christensen helt utilstedelig.

Hvis ambassadør, dr. Christoph Jessen har noget muggeri, han vil af med på sit lands vegne, kan han tage en snak med udenrigsministeren i enrum, ikke angribe regeringens ministre i Politiken eller på tv.

LÆS ARTIKEL

Ambassadøren taler om »følelsesladet nationalisme« i forbindelse med Dansk Folkepartis aftale med regeringen om permanent toldkontrol ved de danske grænser. En kontrol, vi begynder at etablere om ganske få uger.

Hvad i alverden mener han?

Jeg er patriot, og det vedgår jeg mig gerne. Jeg mener, det er min pligt at sikre det land, jeg er valgt som politiker for, bedst muligt.

Og Dansk Folkeparti har siden grundlæggelsen haft fokus på borgernes tryghed og sikkerhed.

Der er tale om, at Danmark har en national forpligtelse til at sikre grænsen. Sådan er det.Da Danmark indmeldte sig i Schengen for ti år siden og i den forbindelse nedlagde grænsekontrollen, begræd jeg og Dansk Folkeparti det. Vi købte endog den jo så desværre overflødige grænsestation ved Sæd i Sønderjylland og indrettede den til grænsemuseum – for vedholdende at gøre opmærksom på, at manglende kontrol ved grænsen er en fejl.

Det synes jeg, årene siden har vist, at vi allerede i 2001 havde ret i. Det har regeringen så omsider medgivet os.

Den grænseoverskridende kriminalitet er mangedoblet. Handlede kvinder, illegale indvandrere, røverbander, våben, narko og ulovlige dagligvarer kan flyde uhindret ind over vore grænser. Vand løber derhen, hvor det vil og kan – det gør kriminelle også.

Jeg vil nødig indrømme det, men i den henseende var svenskerne smartere end det danske folketingsflertal. I flere år har svenskerne haft grænsekontrol mellem Danmark og Sverige – både ved Øresundsbroen og ved færgerne – samt i lufthavnene. Efter det til mig oplyste har Sverige flere toldere alene i Arlanda-lufthavnen, end vi har i hele Danmark ....

Det retter vi op på nu.

At EU-kommissionen skaber sig, kommer ikke som nogen overraskelse. EU-kommissionen er sat i verden for at bevare, udvide og styrke EU og tilsvarende i konsekvens heraf for at udviske nationerne i Europa og de nationale særkender.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

EU-kommissionen er unionens arrige terrier, der med gøen og bid skal kæppe forvorpne nationalstater på plads, så EU-monsteret frit kan udvikle sig til Europas Forenede Stater.

Alene kommissionsformand Barrossos skriftlige henvendelse til statsminister Lars Løkke Rasmussen viser EU’s syge tilstand. Brevet var i en truende mafiatone og gik på, at EU med alle midler ville bringe Danmark i overensstemmelse med EU-retten i grænsekontrolspørgsmålet.

Nu ér aftalen allerede i overensstemmelse med EU-retten, hvad da også regeringen har gjort EU med flere opmærksom på flere gange.

Vores egen EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt, gjorde det såmænd også fra begyndelsen helt klart, at dansk toldkontrol på grænsen sagtens kan udføres inden for rammerne af Schengen-aftalen!

Personligt er jeg ligeglad, for jeg så gerne Danmark ekspederet ud af Schengen. Det går fint for Storbritannien ikke at være med – jeg er sikker på, at Danmark vil klare sig bedre uden

Men jeg anerkender, at det ikke er regeringens eller nogen som helst andre partier end Dansk Folkepartis holdning – endnu da.

Sagen er jo, at EU er skæppeangst for, at lille Danmarks nye toldkontrol vil rejse en dominoeffekt af lande i EU, der også alene ud fra en national pligt til at værne landet mod forbrydelser udefra af snart sagt enhver art vil kopiere vores kontrol.

EU-kommissionen er unionens arrige terrier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceDet håber jeg vil ske. For landenes skyld. Og for at sætte en grænse for EU.

Og oven i EU’s forudsigelige brokkeri og usmagelige pressionsforsøg kommer altså nu den tyske ambassadør rendende og korrekser en dansk minister om antallet af tyske toldere i Slesvig-Holsten. Det er jo ynkeligt.

Særligt da, når skatteministeren sagligt i sit svar kan redegøre for, at de oplysninger, han har givet om tysk toldkontrol, har han fået fra ... de tyske toldmyndigheder.

Og ambassadøren messer så om følelsesladet nationalisme.

Ak ja, pudsige ord fra en tysk ambassadør, hvis lands historie ellers har budt på en del følelsesladet nationalisme med triste konsekvenser.

Den danske grænse er en national sag. Alt for vigtig at overlade til alle mulige og umulige uden for Danmark.

Derfor er der heller ikke tale om, at Danmark endelig ikke må skubbe rundt med nogen af vore internationale forpligtelser, sådan som de radikale i deres grænseløse EU-glæde lader os forstå vil ske med den nye grænsekontrolaftale.

Der er tale om, at Danmark har en national forpligtelse til at sikre grænsen. Sådan er det.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce