0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Et forbud mod sexkøb er en del af løsningen

I vores arbejde med udsatte unge piger oplever vi, at handlen med sex er en mulighed.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

signalværdi. Hvad er det, vi signalerer til teenagedrenge, som gør, at de ser pigernes krop som noget, som man også kan handle med, spørger kronikørerne.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kære Karen, Manu, Morten og Holger. Vi skriver til jer som svar på jeres Kronik i Politiken 21.11.

Vi arbejder i Pigegruppen, som er Københavns Kommunes tilbud til ’vilde piger’. Og nogle af de piger har brug for, at I sender et klart signal om, at det ikke er i orden at sælge sig selv.

I argumenterede i jeres Kronik for, at det ikke gavner prostituerede at lave et forbud mod sexkøb, og et forbud derfor er unødvendigt. Vi ved, at nogle af jer har taget stilling til spørgsmålet omkring kriminalisering af prostitutionskunder før, så måske I vil gøre det igen.

LÆS KRONIK

I legitimerer at droppe tanken om et forbud mod sexkøb primært med henvisning til Straffelovrådets undersøgelse.

Først og fremmest kan det undre, at I ikke hører fagfolk, som f.eks. socialarbejdere eller andre, der arbejder med prostituerede eller i miljøer, hvor der er prostitution.

I påpeger jo selv, at det er et socialt problem.

Det er for snævert at læne sig op ad Straffelovrådets juridiske vurdering.

Hvis man politisk og moralsk går ind for en kriminalisering, skal de juridiske forhold nok falde på plads.

Straffelovrådets vurdering er, at det ikke vil have en mærkbart positiv effekt for de prostituerede, men at det tværtimod vil stigmatisere de prostituerede yderligere, hvis man laver et forbud mod sexkøb.Det er muligt, men den stigmatisering findes allerede. Hvis vi for alvor skal skabe positive effekter i forhold til prostitution, så skal vi mindske antallet af mennesker, som kommer ind i prostitution, og det kræver blandt andet, at vi som samfund tydeligt signalerer, at man ikke må købe et andet menneskets krop til sex.

For hovedparten af de prostituerede er der mange negative følgevirkninger ved at være i prostitution; følgevirkninger, vi ikke vil bruge spalteplads på her, men blot konstatere, at når vi ikke laver et forbud mod sexkøb, så blåstempler vi, som samfund, at det er i orden at købe et andet menneskets krop til sex – selvom vi ved, at det er skadeligt.I vores arbejde med udsatte unge piger oplever vi, at handlen med sex er en mulighed.

På trods af at det er ulovligt at købe sex af unge under 18 år, ved pigerne, at det er lovligt og i orden, så snart de fylder 18 år.

Vi oplever, at det har en stor betydning i snakken med pigen, om man kan vise, at det også er noget, som samfundet synes er i orden eller ej.

Når vi eksempelvistaler med piger omkring vold, så kan vi sige, at det skal de holde op med, fordi det er ulovligt. Det har en betydning.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter