»Min undersøgelse viser et helt klart mønster, nemlig at ofrene for mobning må skifte skole. Den gængse forståelse af mobning, som skolerne arbejder ud fra, er, at mange mobbeofre og mobbere har en særlig profil, som bl.a. handler om, hvilken opdragelse og hvilke relationer de har med hjemmefra«.
Det siger mobbeforsker og ph.d.-stipendiat Nina Hein, som er tilknyttet eXbus, et forskningsprojekt om mobning på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.
Det er skolens skyld?
»Lærerne bør klædes bedre på til at forstå og tackle mobningen blandt skolebørn. Og i stedet for at forsøge at placere ansvar og skyld hos forældre til mobbere og mobbeofre burde skolen være rustet til at kunne skabe et reelt og respektfuldt samarbejde med forældrene«.
Hvorfor mener du, at skolen har svært ved at samarbejde med forældre i forbindelse med mobbesager?
»Skolens syn på moderne forældre er, at de er meget krævende og samtidig forsøger at fralægge sig deres eget ansvar som forældre. Derudover handler skolen ud fra den holdning, at ansvaret for det faglige ligger hos skolen, mens forældrene skal sørge for at opdrage børnene og få dem til at opføre sig ordentligt«.
Få fuld adgang om mindre end 2 minutter
De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent
Bliv abonnent for 1 krEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar