Politiken mener: En begmand til Helle Thorning-Schmidt

Døren lukker sig bag Henrik Sass Larsen i toppen af dansk politik.

Debat

Sass er færdig i politik.

Sådan er de ubønhørlige spilleregler, og ingen kender dem bedre end Socialdemokraternes politiske ordfører.

POLITISK DRAMA

Offentligjheden ved ikke præcist, hvad der ligger til grund for, at Politiets Efterretningstjeneste ikke har sikkerhedsgodhendt toppolitikeren, udover at det har at gøre med hans forbindelse til rockermiljøet. Præcist hvad der er foregået, ved vi ikke - endnu. Men Henrik Sass har ikke selv sat spørgsmålstegn ved efterretningstjenestens konklusion.

Så behøver vi andre heller ikke gøre det.

Henrik Sass har selv kæmpet sig frem og han har aldrig været sart.

Det bliver under alle omstændigheder uhyggeligt svært for selv en politisk overlever som Sass at kæmpe sig tilbage til den position, han netop har mistet.

Til gengæld har han været en politisk råkraft bag Helle Thorning-Schmidt. Han var med til at få hende valgt som formand. Han skabte ro i folketingsgruppen. Og han smedede den alliance med SF, der skabte grundlag for regeringsalternativet. Som idelogisk frontkæmper tog han gerne den hårdeste tørn. Den rolle giver indflydelse, men få venner.

LÆS ARTIKEL

Nu har han selv draget konsekvensen af sin manglende sikkerhedsgodkendelse. Han er ikke til rådighed som minister. Og han trækker sig som politisk ordfører.

Men han bliver i Folketinget og vil kæmpe sig op igen. Det bliver svært, selv hvis der ikke kommer nye oplysninger om de forhold, der ligger til grund for den manglende godkendelse.

Den dramatiske udvikling er en begmand til Helle Thorning-Schmidt, netop som hun står foran udnævnelsen af sin første regering. Men den kan samtidig vise sig at lette et kommende samarbejde med de radikale, som mange gange har stødt sig på Henrik Sass.

Nu forestår eftertanken og den videre konsekvens. Meget vil afhænge af, om der kommer nyt frem i sagen.

Men det bliver under alle omstændigheder uhyggeligt svært for selv en politisk overlever som Sass at kæmpe sig tilbage til den position, han netop har mistet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce