Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lars Krabbe (arkiv)
Foto: Lars Krabbe (arkiv)

reform. Socialdemokraterne skal nu vise, at partiet adskiller sig fra modstanderen Venstre.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken mener: Reform er en gylden mulighed for regeringen

Kommende beskæftigelsesreform er en mulighed for at skrotte pisk-tankegangen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ud med meningsløs aktivering.

Ind med en aktiv beskæftigelsesindsats. Ud med standardiserede krav. Ind med skræddersyede tilbud til den enkelte ledige. Ud med kortsigtet jobjagt. Ind med søgen efter varig beskæftigelse. Ud med ensidig pisk. Ind med reel uddannelse og opkvalificering.

Det har ikke skortet på regeringens ambitioner og løfter om et opgør med VK-regeringens golde beskæftigelsessyn, der med Mette Frederiksens ord førte til, at »arbejdsløse blev pisket rundt i manegen uden at skele til perspektiverne for faktisk at opnå en varig tilknytning til arbejdsmarkedet«, som ministeren skrev for nylig i Kroniken i Politiken.

LÆS KRONIK

Nu er tiden kommet til at levere. Reformen er en oplagt chance for at vise vælgerne en reel forskel på at have en socialdemokrat og en venstremand siddende ved bordenden i Statsministeriet – eller overfor i Beskæftigelsesministeriet.

Mens Venstre vil indføre et såkaldt ’moderne kontanthjælpsloft’, finde op mod fire milliarder kroner i beskæftigelsessystemet til skattelettelser og i øvrigt ikke ser den store idé i uddannelse og opkvalificering af ledige, skal Socialdemokraterne vise, at det netop er i tilliden til den enkelte og troen på værdien af uddannelse, at partiet adskiller sig fra modstanderen.

Reformen er en oplagt chance for at vise vælgerne en reel forskel på at have en socialdemokrat og en venstremand siddende ved bordenden i Statsministeriet

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen er en mulighed for at slå bakgear på tankegangen om, at ledige kan straffes i arbejde, og at standardisering og harmonisering er svaret på alt i et system, der er født med forskellige udfordringer, fordi hver ledig er unik.

Reformen må ikke blive en spareøvelse, der skal skaffe penge til en vækstpakke, men bør være udtryk for reel nytænkning, som understøtter den enkeltes mulighed for at få et job, der varer ved – og ikke bare hurtigt og kortvarig forbedrer ledighedskurven.

Politiken kan i dag fortælle, at der selv for sårbare kontanthjælpsmodtagere kan være håb om at komme videre, hvis der sættes ind med en tværgående indsats af fagpersoner. Alle mennesker er ressourcer, og det betaler sig for samfundet at investere i at finde ind til dem.

Regeringen har med en række reformer med de borgerlige skruet på ydelser under overskrifter om at få flere i job. Nu er det tid til, at den viser, at den også står for større tillid til de ledige og en tro på, at uddannelse lønner sig.

ak

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden