Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Tegning: Philip Ytournel

Tegning: Philip Ytournel

Debat

Skammeligt at danske zionister allierer sig med Frit Iran!

Frit Iran bakker op om zionisterne, bare de også er i mod regimet i Iran.

Debat

I kølvandet på Israels seneste angreb på civile i Gaza, hvor bl.a. mange børn er blevet dræbt og såret, og hvor millioner af mennesker i hele verden prøver at vise deres sympati med de hundredvis af civile ofre, har Frit Iran med JP-bloggeren Jaleh Tavakoli i spidsen – en gruppe, som opstod i Danmark under massedemonstrationerne i Iran i 2009-2010 – allieret sig med de danske zionister for at ’modarbejde’ Hamas og det iranske regime.

Det er en skammelig udnyttelse af den iranske befolknings retfærdige kamp mod undertrykkelse, når en gruppe som Frit Iran, som fremstiller sig selv som repræsentant for folkebevægelsen i Iran, vælger at stå ved siden af zionisterne, som retfærdiggør Israels aggressive og voldelige politik under parolen »bekæmpelse af de islamiske kræfter«.

LÆS DEBATTEN

Frit Iran har haft mere travlt med at ’afsløre’ dem, som ikke fordømmer Hamas, end selv at fordømme de forbrydelser, som lige nu sker mod civile i Gaza.

De frisindede israelere ser – i modsætning til zionisterne, som Frit Iran har allieret sig med – ikke udelukkende den ulige og uretfærdige krig mod palæstinenserne som et resultat af Hamas’ eksistens. De ser den i højere grad som et resultat af det israelske regimes manglende vilje til en retfærdig fredsforhandling om en tostatsløsning.

LÆS DEBATTEN

Hvis der er noget, som styrker kræfter som Hamas, er det de forbrydelser, som bl.a. den israelske stat lige nu begår mod palæstinensiske børn og civile.

Hvis man ikke forstår, hvad kilden til palæstinensernes lidelser er, og hvad der gør, at de frustrerede og desperate unge palæstinensere tilslutter sig islamiske grupper som Hamas og Hizbollah, er man enten naiv eller har bevidst valgt at retfærdiggøre forbrydelser mod en befolkning, som er blevet taget som gidsler i en håbløs situation.

Frit Irans holdning til konflikten i Palæstina er dog ikke overraskende. I Frit Iran og Jaleh Tavakolis verden er princippet om, at »mine fjenders fjender er mine venner«, gældende.

Her i Danmark har de altid været parate til at samarbejde med den yderste højrefløj og andre fremmedfjendske kræfter, så længe de også er imod islamister. De er parate til at forsvare Israel og stå side om side med zionister i Danmark, bare de også er i mod regimet i Iran.

Dette er altså en alliance med de selv samme kræfter, som i virkeligheden går ind for den samme behandling af den iranske befolkning, som Israel udsætter palæstinenserne for.

Mange i Iran er på samme måde som alle andre samvittighedsfulde mennesker forargede over den barbariske behandling af befolkningen i Palæstina, uanset hvor meget de hader det islamiske regime i Iran og ønsker dets afgang. Den ene forbrydelse retfærdiggør ikke den anden.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce