Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi har ikke brug for drømmere som Uffe Elbæk

Det er set før, at politikere, som havde svært ved at manøvrere i det politiske, skyder skylden på alle andre.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den eneste grund til, at Uffe Elbæk nu føler, at han er nødt til at ytre sig om de radikales politik (Pol. 18.10.), må være, at hans nye luftige politiske projekt tilsyneladende mangler opbakning.

At fremhæve enkeltsager, hvor der har været diskussion og debat, som begrundelse for, at han selv gik fra partiet, viser, at det her alene handler om at prøve at fiske stemmer fra de radikale.

LÆS DEBATINDLÆG

Hidtil har meldingerne fra Elbæk ellers lydt, at der skulle noget helt fundamentalt anderledes til i dansk politik. Det var baggrunden for, at han gik og nu ville starte et politisk alternativ. Hvilket ikke er nyt.

Det er set før, at politikere, som havde svært ved at manøvrere i det politiske, skyder skylden på alle andre og siger, at det er hele systemet, der skal laves om.

Men vi har efter min mening de partier, vi behøver. Så rigeligt endda! Vi har ikke brug for flere interesseorganisationer på Christiansborg, der som Enhedslisten uden at ville tage ansvar for den daglige drift hopper fra enkeltsag til enkeltsag og scorer de billige point.

Vi har brug for, at visionerne om, hvor vi gerne ser samfundet om 50 år, kommer med ind i de eksisterende partier som et mål, samtidig med at vi sørger for, at skibet stadig sejler.

Vi har ikke brug for flere drømmere, der foreslår, at vi midt på åbent hav standser maskinen, bliver liggende, hvor vi er, og sætter os ned for at diskutere, om man ikke kunne opfinde en helt ny maskine.

Vi har altid haft sunde og livlige diskussioner hos de radikale. Ikke mindst når vi sidder i regering og har en folketingsgruppe, der er nødt til at manøvrere uden altid at kunne informere helt frit ud til baglandet.

Vi diskuterede, da 19 procent af aktierne i Dong skulle sælges, javist. Vi diskuterede, om juraprofessor Eva Smith havde ret, da hun sagde, at den ny offentlighedslov ikke kom til at ændre meget i praksis, eller om det var pressen, der havde ret. Og vi diskuterede barsel til mænd.

Ja, så meget, at vi på sidste landsmøde faktisk vedtog at øremærke barsel til mænd. Det er nu radikal politik. Jeg er selvfølgelig ked af, at Uffe ikke vil være med til at bære radikal politik videre. Men det er vi så heldigvis mange andre, der gerne vil.

Vi bliver og tager diskussionerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden