Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Terrorangrebet er et overgreb på vores tro

Terrorangrebet er også et angreb på islam, mener unge muslimer.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Muslimer tages som gidsler

»Når der bliver begået forbrydelser i islams navn, er det så sandelig et overgreb på islam. Det betyder, at muslimer bliver taget som gidsler, afskyet og tvunget til at betale prisen for noget, som på ingen måder hænger sammen med den tolkning af islam, vi bekender os til. Gerningsmændene repræsenterer kun sig selv. Jeg fordømmer og tager afstand fra ethvert drab på uskyldige og civile – ikke af frygt for at blive fejltydet, eller fordi det forventes af mig som muslim. Jeg gør det i al oprigtighed og sorg«.

Nu ser vi modreaktionen

»Det var først og fremmest et angreb på Charlie Hebdo – men indirekte også et angreb på muslimer. Det kan godt være, at terroristerne i deres forskruede hoveder mener, at de har hævnet profeten, men det er udtryk for en ekstrem dogmatisk religionstolkning, som mainstreammuslimer ikke deler. Der er lige så mange udgaver af islam, som der er muslimer, men vi risikerer nu, at det bliver terroristernes version, der sætter dagsordenen. Modreaktionen ser vi allerede: Moskeer angribes, ingen tør at lave sjov med islam, og folk begynder at sige uhyrlige ting, f.eks. at Anders Behring Breivik måske havde fat i den lange ende. Det er dybt tragisk«.

Overvældende at opleve

»Det har været overvældende at se, hvordan vores religion er kommet under angreb efter terrorangrebet i Paris. Jeg fordømmer det på det kraftigste. Jeg har aldrig været overfølsom over for tegninger af profeten. Satirekulturen har eksisteret i tusindvis af år, og ingen har særligt patent på denne kunstform. Danske muslimer er desuden lige så bange for, at angreb kan ramme Danmark. Vi nyder altså ikke et særligt skjold, som skulle beskytte os«.

Fremmedfrygten har sejret

»Angrebet på Charlie Hebdo var er et angreb på vores alle sammens værdier. For hvilken frihed hylder vi, når vi i det offentlige rum pålægger danske muslimer – der elsker caffe latte, deres venner og kolleger – en ekstra bevisbyrde for at vise deres afstandtagen fra terrorisme? Populismen og fremmedfrygten har sejret, når muslimske danskere ikke betragtes som borgere, der på lige fod med enhver anden begræder ethvert tab af menneskeliv«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden