Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

3. Direktør hos 3, Morten Christiansen, tager til genmæle i dagens debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3-Direktør: Investering er ikke skattely

Det burde give anledning til større bekymring, at to teleselskaber fremover sidder på 85 pct. af markedet, end at 3 investerer.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken havde i tirsdags succes med at starte en større mediestorm mod 3. Årsagen var en historie om, at 3 i Danmark har søgt skattely i Luxembourg. Det er en god historie! Det er bare ikke en rigtig historie.

3 blev etableret som mobilselskab med eget netværk i Danmark i 2005. Det burde ikke komme bag på nogen, at det kræver temmelig store investeringer at opbygge et mobilnetværk, købe licenser m.v.

Af samme grund har 3 investeret mere end 5 mia. kr. i netværk i Danmark. Disse udgifter kan skattemæssigt fratrækkes i senere indtægter. Der er intet skattely i dette. Det svarer til at betegne en udnyttelse af et befordringsfradrag som skattely.

Der er da også bred politisk opbakning hertil, fordi investeringer skaber vækst, arbejdspladser og i det konkrete tilfælde medvirker til øget digitalisering af Danmark. Det er en god ting!

Der er intet skattely i dette. Det svarer til at betegne en udnyttelse af et befordringsfradrag som skattely

Jeg kan ydermere oplyse, at 3 er på vej mod et skattepligtigt overskud. Det håber vi bliver tilfældet allerede i år, for det viser, at virksomheden er velkørende. Dét er i sig selv en succeshistorie, for det danske mobilmarked har altid været præget af skarp konkurrence og lave priser til gavn for forbrugerne.

En væsentlig årsag til den skarpe konkurrence er, at der har været fire mobilnetværksoperatører: TDC, Telia, Telenor og 3.

Hvorvidt det kommer til at ændre sig med den forestående fusion mellem Telia og Telenor, vides endnu ikke, men det burde give anledning til større bekymring, at to teleselskaber fremover sidder på 85 pct. af mobilmarkedet, end den and, som i tirsdags satte hele mediebilledet på den anden ende.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden