Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du ikke komme og se min lejlighed, inden I tager den fra mig?

Jeg bliver så ked af at blive fremstillet som doven.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Lars Løkke, jeg vil gerne invitere dig på kaffe her i min lejlighed i Fredericia.

Jeg er en kvinde på 34 år, som bor i en 2-værelses lejlighed med en lille have sammen med min kat.

Jeg har autisme, og jeg lever med min autisme og de medfølgende vanskeligheder, det giver hver dag. Som foredragsholder og lejlighedsvis skribent prøver jeg at bruge de vanskeligheder og udfordringer, jeg har været igennem, til at hjælpe andre med autisme inde på livet. Men som følge af min autisme kan jeg ikke passe et arbejde og har aldrig kunnet det. Jeg drømmer tit om at kunne arbejde. At være noget, at bidrage med noget, tjene mine egne penge! Men det kommer jeg aldrig i nærheden af at kunne.

Jeg blev som ung voksen sendt igennem både skole og arbejdsforløb, der alle forværrede min tilstand, inden jeg fik tildelt førtidspension.

Venstre og DA taler om os førtidspensionister, som om vi er dovne, som om vi sidder i en liggestol i solen og nyder drinks, der bliver serveret for os.

Hvis I skærer i min pension, gør I mig værdiløs og hjemløs. I fjerner den sidste rest af tryghed, stolthed og værdighed, jeg forsøger at klamre mig fast til

Jeg bliver så ked af den måde, jeg og andre ligesom mig bliver fremstillet af jer.

Som førtidspensionist er jeg afskåret fra at være en del af ugens, månedens, årets gang. Jeg har ingen kolleger, som jeg kan diskutere dagens begivenheder med, og bliver derfor ikke inviteret med til sommerfester, julefrokoster m.m., og jeg har ingen, absolut ingen, indflydelse på min egen økonomi og får det aldrig.

Det, jeg får, er det, jeg får. Og det er jeg tilfreds med. Jeg får det, jeg har brug for, og er taknemmelig hver dag!

LÆS DEBAT

For jeg har nemlig min lejlighed og min dejlige lille have. Jeg har ikke råd til at have bil og kan på grund af min autisme ikke tage busser, men jeg har en scooter, som jeg kører rundt på i nærområdet.

Det, jeg gerne vil vise dig, når du kommer til kaffe, Lars, det er, at jeg klarer mig med det, jeg har. Jeg sætter tæring efter næring. Jeg har ikke et kæmpe smart-tv eller dyr kunst på væggene, for det har jeg ikke brug for.

Jeg vil også gerne vise dig, at jeg ikke er doven. Jeg er ikke en sur og bitter kvinde, der kæderygende og cherrydrikkende sidder og remser alle de ting op, som samfundet skylder mig, hvilket jeg ofte har på fornemmelsen, er det billede, I politikere har af os på offentlige ydelser.

Næ, jeg er bare en ganske almindelig kvinde, som tilfældigvis er født med en lidt mere krøllet hjerne end de fleste. Jeg er en kvinde, der har lært at leve med de vanskeligheder, jeg er blevet tildelt fra fødslen, og som er taknemmelig for at være født i Danmark, hvor et medfødt handikap ikke betyder fattigdom og armod – endnu da ...

For nu bliver der talt om at skære 4.000 kroner om måneden væk fra min pension. Jeg ved ikke, hvor mange (eller hvor få) penge 4000 kroner er for dig, Lars, men for mig er det rigtig mange penge!

Hvis jeg mister 4.000 kroner om måneden, kan jeg ikke blive boende i min lejlighed på den vej og i den blok, hvor jeg har boet de sidste 12 år.

Jeg kan ikke gøre for, at jeg er født med autisme. Jeg har ikke selv valgt det. Og hvem ville da også vælge at blive født med autisme i dag, når man ud over en masse vanskeligheder skal behandles, som om man i bedste fald er doven og i værste fald decideret uønsket.

Hvis I skærer i min pension, gør I mig værdiløs og hjemløs. I fjerner den sidste rest af tryghed, stolthed og værdighed, jeg forsøger at klamre mig fast til.

Så kære Lars Løkke, vil du ikke komme hjem og besøge mig i mit hyggelige hjem, inden I beslutter jer for at tage det fra mig?

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden