Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grafik: Jens Mørch

Grafik: Jens Mørch

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drengenes gramseri er klamt og upassende

Man får altså ikke lyst til tale med en dreng, der klapper én bagi.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg er en pige på 12 år, som i to somre har været på den fantastiske børnemusikfestival Vilde Vulkaner med min klub. Det er fire dage med masser af koncerter og sjove aktiviteter for klubber. Jeg deltog i 2013 og 2015. Men her i sommeren 2015 havde jeg dog en lidt anderledes oplevelse af festivallen end i 2013.

Der har, så vidt jeg ved, altid været tradition for ’gratis krammere’ og highfives på Vilde Vulkaner. Det er en hyggelig og god ting. Men i år havde det fået en lidt anden drejning. Da festivallen kom i gang, var det som om, at drengene på festivallen var blevet enige om, at det at klappe piger på numsen, når man krammer, var en sjov aktivitet.

Når der bliver sagt ’gratis kram!’, og man siger ja og løber hen for at få en krammer, så regner man ikke med at blive taget på numsen. Jeg har også oplevet, at jeg gav highfive til en dreng, hvorefter han slog mig bagi og løb væk.

Det er ikke sjovt at blive gramset på - uanset om man er 12 eller 20. Og hverken for piger eller drenge

Der var også mange, der bare var forbipasserende, men brugte lejligheden til at slå én på numsen.

LÆS JAN ANDREASEN

Min mor mente, at det var drengestreger, og fordi de gerne vil i kontakt med os. Jeg er uenig. Man får ikke lyst til tale med en dreng, der klapper én bagi, og jeg synes, det er klamt og upassende. Det fik i al fald mig og mine veninder til at ændre adfærd på festivallen. Vi gik halvt så meget ud fra vores lejr. Joey Moe-koncerten lød meget god, men vi blev i lejren for at skåne os selv.

Da jeg kom hjem, så jeg, at Roskilde Festival havde samme problem, og at de satte fokus på det for at ændre det.

Det synes jeg er rigtig godt. For det er ikke sjovt at blive gramset på – uanset om man er 12 eller 20. Og hverken for piger eller drenge.

Jeg håber, 2016 bliver et godt festivalår for os alle.

Vil du være sikker på ikke at gå glip af det seneste fra Politiken Debat, kan du ‘følge’ Debat på din Politiken-profil. Det eneste du skal gøre er at klikke på ‘Følg’-knappen i toppen af denne artikel og vælge Debat. Derefter vil de seneste artikler fra Debat helt automatisk dukke op i Din Strøm på forsiden af Politiken, når du er logget ind på politiken.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden