Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Mikkel Sommer

Tegning: Mikkel Sommer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi går på deltid for at tage ansvar for vores børn

Det er kritisabelt, når børnefamilier får besked på, at de skal droppe deltid og komme i gang med et fuldtids arbejde.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Ellen Trane Nørby og Jørn Neergaard Larsen. Vi bliver nødt til at tale sammen, jer to og så os forældre, som I nu opfordrer til at arbejde endnu mere.

Jeres seneste udmelding til os børnefamilier om at »droppe deltid og komme i gang« viser med al tydelighed, at forældres arbejdskraft helliget produktionen af materielle goder er det eneste, der tæller i jeres verden. Men den holdning er ikke bare fattig; den er også fejlagtig og farlig for individet såvel som samfundet som helhed.

Produktivitet er ikke bare at frembringe en vare og levere en service. Produktivitet er i høj grad også at skabe harmoniske og robuste børn, der kan blive velfungerende mennesker. Denne form for produktivitet kræver kærlighed, nærvær og omsorg, og det er nu engang familien, der er bedst til at levere det. Det er en kendsgerning, som ikke kan ignoreres, hvor ubelejlig den så er for jeres agenda.

Når vi forældre vælger at gå på deltid, er det altså ikke for at sidde med benene oppe og spise fyldte chokolader, mens vi læser Weekendavisen. Det er for at tage vores ansvar alvorligt over for de børn, som vi har sat i verden. Og en god start på livet er altså ikke lange dage i en af de underbemandede institutioner, som jeres regering nu også skærer ned på.

»Man skal også passe på med, at man ikke falder for falske løsninger. Såsom at de her mennesker skal arbejde mindre. I forvejen arbejder de ikke særlig meget, når vi måler i forhold til andre lande«, siger Jørn Neergaard Larsen ifølge Politiko.

Som forældre er det vores største ønske og ansvar at skabe børn, som vokser op og bliver sunde, lykkelige og selvstændige mennesker, helt i overensstemmelse med hvad et godt og ansvarligt samfund måtte ønske sig. Det betyder, at nogle forældre i perioder vælger at prioritere familien over arbejdet. Det burde I som regering tilskynde, om ikke for jeres gode hjerte så for produktivitetens skyld

Jørn Neergaard Larsen, til dig vil jeg sige: Du skal passe på, du ikke falder for falske normer, såsom at de standarder, der i dag hersker for omsorg på børneområdet, er gode og sunde. For ligesom man i samfund, hvor der hersker kronisk mangel på mad, vil betragte et sørgeligt utilstrækkeligt ernæringsniveau som det normale, vil et samfund, hvor der er kronisk mangel på omsorg og nærvær, også opfatte denne tilstand som normal.

Som forældre er det vores største ønske og ansvar at skabe børn, som vokser op og bliver sunde, lykkelige og selvstændige mennesker, helt i overensstemmelse med hvad et godt og ansvarligt samfund måtte ønske sig. Det betyder, at nogle forældre i perioder vælger at prioritere familien over arbejdet. Det burde I som regering tilskynde, om ikke for jeres gode hjerte så for produktivitetens skyld.

For nok er vi uenige om meget, men vi kan vel blive enige om, at det er både bedre og billigere at skabe sunde børn end at reparere på ødelagte voksne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden