Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flagplantning. Mandskab fra det danske inspektionsskib Vædderen gik i 2002 i land for at bygge en varde og rejse en ny flagstang på øens sydøstlige hjørne, som også er det højeste punkt på øen. Den ubeboede Hans ø nordvest for Grønland får skiftet sit Dannebrogsflag med mellemrum, men Danmarks ejendomsret til øen bestrides af Canada. Den 1,3 kvadratkilometer store ø, som ligger mellem Grønland og Canada i Kennedy Kanalen nord for Grønland, er ikke meget værd i dag, men når den globale opvarmning får isen til at smelte, kan området blive et vigtigt stræde for handel mellem Europa og Asien. Foto: Vædderen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lad os dele den arktiske Hans Ø med Canada

Måske er det ligefrem godt, at uenigheden om Hans Island ikke er blevet løst før, for netop nu vil en løsning have enorm symbolværdi i forhold til Rusland.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På den udenrigs- og sikkerhedspolitiske konference på Aarhus Universitet i sidste uge offentliggjorde vi en erklæring om, hvordan Canadas og Danmarks disput om ejerskabet til Hans Ø kan bringes til afslutning.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden