Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Replik. Morten Messerschmidt (DF) svarer på Poul Nyrups indlæg tidligere på ugen.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Replik. Morten Messerschmidt (DF) svarer på Poul Nyrups indlæg tidligere på ugen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Messerschmidt: Nyrup er fej og lyver

Det er pinligt, at Nyrup ikke vil møde op til debat mand mod mand, skriver Messerschmidt til Nyrup.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg ved godt, at det i politik er usædvanligt at beskylde sine modstandere for at lyve.

I forhold til Poul Nyrup Rasmussens indlæg her i avisen (3.11.) er der desværre kun denne mulighed. Og det kalder på et svar.

LÆS INDLÆG

Indledningsvis er der grund til at minde om, at det hverken er mig eller Politiken, der har fremdraget samarbejdet mellem Dansk Folkeparti og netop dig, Poul, som begrundelse for, hvorfor Dansk Folkeparti ikke skal stå på din besynderlige liste.

Det er faktisk din partifælle i EU-parlamentet Dan Jørgensen.

Jeg mindes møderne, hvor du og Svend Auken på Svends kontor drøftede, hvordan et udspil om kapitalfonde kunne skrues sammen uden om regeringen.

Det er muligt, at du fandt samarbejdet ubehageligt – du virkede nu ikke medtaget – men det er din egen partifælle, som har fremdraget eksemplet til begrundelse af, at Dansk Folkeparti ikke er på din liste.

Når du nu i frugtbar uenighed med din gruppeformand i EU-parlamentet mener, at DF burde være på listen og her henviser til mødet i Wien sidst i oktober, hopper kæden helt af.

For det første deltog jeg på mødet som taler vedr. relationerne mellem EU og Tyrkiet. I EU-parlamentet er jeg formand for arbejdsgruppen The Turkey Assessment Group og følger forhandlingerne med landet tæt.

I denne egenskab var jeg inviteret til Wien for at redegøre for udviklingen. Jeg var ikke inviteret for at stifte nogen ny organisation eller forening, som du fantaserer om.

For det andet spurgte jeg inden min deltagelse specifikt om, hvem der ellers deltog, og fik her en klar garanti for, at de partier, som du nævner – Jobbik, BNP, Attack, Front National, mv. – ikke ville være til stede. Dette tilsagn var en betingelse for min deltagelse.

Jeg har præcis samme afsky over for disse partier, som du giver udtryk for, selv om jeg ikke deler din tanke om, at man skal udelukke og boykotte.

Men i Dansk Folkeparti har vi kun omgang med partier, der dels betingelsesløst anerkender de demokratiske spilleregler og afviser enhver form for vold, dels tilslutter sig de grundlæggende frihedsrettigheder.

Når du nu i frugtbar uenighed med din gruppeformand i EU-parlamentet mener, at DF burde være på listen og her henviser til mødet i Wien sidst i oktober, hopper kæden helt af.

Dette kan ingen af de nævnte partier leve op til, og Dansk Folkeparti har derfor lige så lidt berøring med dem, som Socialdemokratiet har.

Derimod kunne Socialdemokratiets øvrige internationale relationer nok fortjene yderligere eftersyn.

Hvor Dansk Folkeparti vælger sine samarbejdspartnere med omhu, kan man undre sig over, hvem det er, som du, Poul, fletter fingre med i organisationen Socialistisk Internationale.

Blandt medlemmer og associerede er rendyrkede racister og gennemkorrumperede partier, som hverken skyr vold eller andre midler.

Jeg nævner i flæng Swapo-partiet i Namibia, hvis tidligere formand – Sam Nujoma – støtter Robert Mugabes racepolitik.

Jeg nævner den forhenværende panamanske diktator Manuel Noriegas Revolutionære Demokratiske Parti (RDP), som Socialistisk Internationale optog i 1986 uden at skele til, hvordan Noriegas Panama myrdede politiske modstandere, herunder dissidenten Hugo Spadaforas, hvis lemlæstede lig blev fundet tæt ved den costaricanske grænse.

Jeg kunne også nævne det colombianske parti M-19 Demokratisk Alliance, der før omdannelsen til et politisk parti som milits stod bag belejringen af det colombianske justitspalæ i Bogota, hvor 300 advokater og dommere blev taget som gidsler.

Er det dine venner, Poul?

Det er let at sprede løgne om Dansk Folkeparti. Men ud over at lyve er du også fej.

Jeg blev i går (tirsdag) kontaktet af ’P1 Debat’, som indbød os to sammen til debat om hele denne sag. Men hvad skete der? Du ville ikke møde mig.

Det er pinligt, at du ikke vil møde op til debat mand mod mand og forsvare de løgne, du ellers gerne spreder for dansk og europæisk presse.

Man fristes næsten til at spørge, om det er stuerent.

[tv]

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden