Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Thomas Borberg
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcast: Derfor var Støjbergs instruks ulovlig

I morgen skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i samråd i sagen om den ulovlige instruks, som Udlændinge – og Integrationsministeriet sidste år sendte ud. Kestlers Kaffeklub ser i denne uge på, hvad sagen handler om med lektor i forvaltningsret Sten Bønsing og de to journalister, der har gravet i sagen for Politiken.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ombudsmanden har udtalt særdeles stærk kritik af Udlændinge- og Integrationsministeriet, der sidste år brød loven ved at beordre Udlændingestyrelsen til at skille unge asylpar fra hinanden uden at opfylde deres ret til en konkret og individuel vurdering.

Minister Inger Støjberg har selv forklaret, at hun fjernede en undtagelse, som ville have gjort ordren lovlig. Men hun fastholder også, at hendes system stod på mål for lovmedholdeligheden af dén beslutning.

Politikens journalister Hans Davidsen-Nielsen og Carl Emil Arnfred har gravet i sagen og skrevet en række artikler, der tegner et billede af, at embedsmænd i ministeriet forsøgte at advare mod den ulovlige beslutning. Men hvad ved vi egentlig og hvorfor er sagen så alvorlig?

Det handler denne uges podcast om, hvor vært Amalie Kestler taler med lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet og de to journalister, som står bag afdækningen for Politiken.

Lyt til programmet her eller abonner i iTunes. Og skriv kommentarer eller ideer til andre emner til Amalie Kestler ved at trykke her.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden