Foto: Thomas Borberg
Debat

Podcast: Derfor var Støjbergs instruks ulovlig

I morgen skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i samråd i sagen om den ulovlige instruks, som Udlændinge – og Integrationsministeriet sidste år sendte ud. Kestlers Kaffeklub ser i denne uge på, hvad sagen handler om med lektor i forvaltningsret Sten Bønsing og de to journalister, der har gravet i sagen for Politiken.

Debat

Ombudsmanden har udtalt særdeles stærk kritik af Udlændinge- og Integrationsministeriet, der sidste år brød loven ved at beordre Udlændingestyrelsen til at skille unge asylpar fra hinanden uden at opfylde deres ret til en konkret og individuel vurdering.

Minister Inger Støjberg har selv forklaret, at hun fjernede en undtagelse, som ville have gjort ordren lovlig. Men hun fastholder også, at hendes system stod på mål for lovmedholdeligheden af dén beslutning.

Politikens journalister Hans Davidsen-Nielsen og Carl Emil Arnfred har gravet i sagen og skrevet en række artikler, der tegner et billede af, at embedsmænd i ministeriet forsøgte at advare mod den ulovlige beslutning. Men hvad ved vi egentlig og hvorfor er sagen så alvorlig?

Det handler denne uges podcast om, hvor vært Amalie Kestler taler med lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet og de to journalister, som står bag afdækningen for Politiken.

Lyt til programmet her eller abonner i iTunes. Og skriv kommentarer eller ideer til andre emner til Amalie Kestler ved at trykke her.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce