0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kvindelig kommunalpolitiker: Arbejdsvilkårene for kommunalpolitikere skal moderniseres - så kommer kvinderne

For at opnå mere ligestilling i kommunalpolitik, kan landets kommuner passende lade sig inspirere af Frederiksberg, hvor vi har tilpasset den politiske kultur familielivet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tegning: Per Marquard Otzen (arkiv)

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommunerne har ansvaret for at sikre, at vores børnehaver, skoler, plejehjem er gode. Ligesom mange andre offentlige ydelser, som er en del af vores almindelige dagligdag, cykelstier, svømmehaller, biblioteker osv. Listen er lang. Kommunalpolitik er vigtigt, hvis man interesserer sig for det lokale fællesskab og vil tage et medansvar.

Vores kommunalpolitikere skal afspejle vælgerne, som bor i kommunen, i forhold til alder, uddannelse, beskæftigelse og naturligvis også køn, og flere steder i landet er der alt for få kvinder i kommunalpolitik.

Som tidligere socialudvalgsformand i Frederiksberg Kommune og mor til tre børn kender jeg til udfordringerne med at få arbejds- og familieliv tilpasset det at være kommunalpolitiker.

Som tidligere socialudvalgsformand i Frederiksberg Kommune og mor til tre børn kender jeg til udfordringerne med at få arbejds- og familieliv tilpasset det at være kommunalpolitiker

Det kræver opbakning på den private front og forståelse på arbejdspladsen, men som en langt vigtigere ting kræver det, at der er en politisk kultur, hvor udvalgsmøder m.v. planlægges hensigtsmæssigt.

Jeg er enig med beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R), som 9. juli skriver, at arbejdsvilkårene for kommunalpolitikere skal moderniseres, og hun må meget gerne lade sig inspirere af, hvordan vi gør på Frederiksberg.

På Frederiksberg har vi en lang tradition for et højt antal kvinder i kommunalbestyrelsen. Ved enkelte lejligheder har der endda været flere kvinder end mænd. Vi har en politisk kultur, som er tilpasset arbejds- og familielivet.

Vores udvalgsmøder afholdes mandag sen eftermiddag og ligger efter hinanden.

Træerne vokser naturligvis ikke ind i himlen, og Frederiksberg har endnu til gode at få en kvindelig borgmester, men det kommer jo nok en dag.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage