0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Professor om Danmarks grænselukning: En politik bliver ikke mere rigtig af, at den spreder sig internationalt

Det er vigtigt at diskutere de beslutninger, regering og Folketing træffer i coronakrisen, selv om vi står midt i den, siger professor i international politik Ole Wæver.

Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Tegning: Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat

Danmark er ikke til at kende for tiden. Nærmest alt er lukket ned, ja, selv grænserne er lukket. Aldrig før har vi i fredstid set noget, der bare minder om den nuværende situation. De fleste maner til national samling, og kun de færreste vover at stille kritiske spørgsmål til regeringens ageren. Men der er kritiske stemmer.​

En af dem er Ole Wæver, som er professor i international politik ved Københavns Universitet. Han skrev for nylig på Twitter, at lukningen af Danmarks grænser udfordrer vores velkendte verdensbillede, for den er et tegn på, at nationalstater verden over lukker sig om sig selv i stedet for at samarbejde. Det tweet faldt imidlertid nogle så meget for brystet, at professoren efterfølgende blev kaldt både farlig og skadelig.

»Man ser ofte, at det bliver illegitimt at diskutere, når en stat står over for et eksistentielt problem. Og det ser vi også i den aktuelle debat: Hvis man er kritisk, kan man komme til at fremstå som en landsforræder. Der kan selvfølgelig være farligt at skabe splittelse, når man er i rigtig krig, men jeg tror ikke, det er farligt at debattere, når fjenden er en virus«, forklarer Ole Wæver i telefonen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden