Paradoks. 450 brugere på  dating-sitet  boyfriend.dk er medlem af loungen 'Tænder ikke på asiatere'. Og administratoren på siden gør intet for at stoppe det. På billedet ses parret Lu Zhong og Liu  Wangqiang på gaden i Quanzhou, Kina.
Foto: AP

Paradoks. 450 brugere på dating-sitet boyfriend.dk er medlem af loungen 'Tænder ikke på asiatere'. Og administratoren på siden gør intet for at stoppe det. På billedet ses parret Lu Zhong og Liu Wangqiang på gaden i Quanzhou, Kina.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Homoseksuelle lægger minoritet for had

De homoseksuelle, der ser sig selv som ofre for hate crime, slår selv på etniske minoriteter og udstråler et ufatteligt selvhad.

Debatindlæg

Engang i 1980’erne var homoseksuelle stolte mennesker. Det registrerede partnerskab blev indført, og borte var en fortid, nogle mindedes med gru. Hvor homoseksuelle blev forfulgt af politiet og ikke turde stille sig op og tale offentligt.

I dag er det kun flovt at stå frem, fordi det, der skulle være godt, faktisk er skidt. De homoseksuelle lægger hinanden for had. Enkeltpersoner og hele grupper – offentligt.

Anledningen til disse betragtninger er den debat, der foregår på det homoseksuelle dating-site boyfriend.dk om had/afstandtagen til asiater.

450 brugere på sitet er medlemmer af loungen ’Tænder ikke på asiatere’. Nu har tre aktivister fra SABAAH (foreningen for homo-, bi- eller transseksuel med anden etnisk baggrund end dansk) været modige nok til at åbne for en offentlig debat og har indkaldt til møde 19. februar om emnet: Hvor går grænsen mellem seksuel præference og racisme?Meningerne om loungen er delte blandt brugerne af sitet og blandt mennesker, der kender miljøet. Spørgsmålet er, om der tilkendegives smag eller fordom, om loungen skal tolkes som mobning, diskrimination eller racisme. En ting er sikkert: Selve loungens eksistens er ikke et sundhedstegn.

Selv hvis man accepterer påstanden om, at det handler om smag, så er den negative afgrænsning pinlig.En bruger formulerer modstanden således: »Alle anti-lounges bør lukkes. Simpelthen. Man kan sagtens udtrykke sine holdninger positivt og uden at tilkendegive afstandtagen til andre. Og hvis man ikke kan, har man al mulig grund til at tie. De homoseksuelle ser ofte sig selv som nederst i et seksuelt hierarki, hvor homoseksualitet til tider omtales som klamt eller ulækkert. Alligevel deltager de selv i mobning eller diskrimination?«.

Her peges der på, at debatten på sitet til tider foregår på meget lavt niveau, hvor der fremkommer racistiske tilkendegivelser. Uanset intentionerne bag loungen, så fremprovokerer den mobning og diskrimination.

Ikke overraskende er der et politisk skel mellem DF-sympatisører og politiske holdninger til venstre for midten.

Sitet vælger at sidde højlydte protester fra den berørte etniske minoritet overhørig. En bruger forsvarer loungen med argumentet: »Der er ingen, der taler om, at de ikke anser asiatere for ligeværdige mennesker, men at de ikke ser dem som potentielle partnere«.

Fantasien sætter ingen grænser for, hvor mange negative afgrænsninger man kunne lave. Hvorfor ikke tage afstand til hiv-smittede, sorte, jøder eller feminine fyre? Men det er ikke et folkekrav.

Tværtimod er det modstanderne af loungen, der har henvendt sig til administrator med forslag for at prøve sitets grænser af. Asiat-loungen står alene. Ingen afstandtagen til sorte eller jøder bliver godkendt.Forsøget på at kategorisere loungen som udtryk for smag holder selvfølgelig ikke. Homoseksualitet er seksuel præference – ikke smag. Der eksisterer intet ord for en seksualitet, der udelukkende defineres ud fra at tænde eller ikke at tænde på en bestemt race.

En bruger kommer tæt på, hvad det handler om: »Er det ikke lidt skægt, at bøsser nedgør asiatere? Enten har de ifølge en del BF-brugere en forkert hudfarve, underlige øjne eller har så lille penis, at de ikke er værd at overveje som mennesker?«.

Her tales der om hierarki inden for kønnet. Racerne lines op over for hinanden. De sorte mænd står på sejrsskamlen. Arabiske mænd anerkendes som sexede. Asiater falder igennem, fordi de ikke er veludrustede.

Hvor ville vi være, hvis seksuel smag blev omklamret af politisk korrekthed, argumenterer loungens tilhængere. Alligevel tøver de ikke med at udskifte de forhadte smagsdommere med race/kønshierarki?

Den ’individuelle smag’ bliver sendt ad helvede til med henvisning til ’objektive’ racistiske kriterier!

De mere elegante debattører afviser beskyldningen om racisme, men tilstår at være sizequeens.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceDet er altså ikke soberhed, der præger debatten. Vover nogle at sige sizequeens imod, fyger det straks med beskyldninger om pædofili. Raceteorien siger, at alle asiater er små, glatte, drengede typer med diminutive kønsdele. Altså børn.

Tænder man på asiater, så lurer beskyldningerne lige om hjørnet.

De homoseksuelle har fået pædofili på hjernen. Emnet dukker op på enhver debat. Og beskyldninger mod navngivne personer dukker regelmæssigt op.

Administrator gør intet for at stoppe det, der på ethvert andet site ville blive slettet og påtalt som homohad eller injurier.

Vi behøver ikke en altomfattende politisk korrekthed. Ytringsfrihed og udtryksfrihed må ikke tilsidesættes. Men det er på tide at gøre op med doubletalk.

Sitet, der reklamerer for sig selv på nettet og i homomagasiner, kalder sig ’community’, samtidig med at det lefler for DF-agtig populisme.

De homoseksuelle, der ser sig selv som ofre for hate crime og undertrykte af det seksuelle hierarki, slår på etniske minoriteter og udstråler et ufatteligt selvhad.

Er der en læge til stede? Patienten er syg til døden.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce