Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rosenrødt. Gadeprostitution på Istedgade, Vesterbro.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Rosenrødt. Gadeprostitution på Istedgade, Vesterbro.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Hjemmebagt kage er ikke hverdag for de prostituerede på Istedgade

Det ville klæde Politiken at lade være med at pynte sexbranchen til med lyserød glasur.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smarte, selvstændige karrierekvinder. Som taget ud af den kendte tv-serie ’Sex & the City’. Det er den følelse, man sidder tilbage med efter at have læst Politikens artikelserie ’Bordellet’.

En serie, der skal forsøge at vise os danskere, hvordan det egentlig er at være prostitueret i Danmark.

Vi befinder os på et bordel i provinsen. Med overskriften ’Urinsex og æblekage’ byder artiklen os velkommen.

LÆS ARTIKEL

Her møder vi bordellets prostituerede, der hygger sig med hjemmelavet æblekage, mens de højlydt diskuterer, hvor besværligt det er at få skrevet deres kandidatafhandlinger færdig.

Stemningen bliver kun mere munter, da en af kvinderne fortæller, hvordan hun lige har været nødt til at sige nej til en kunde, fordi han ikke havde barberet sine boller.

Hun skulle altså ikke nyde noget af at få hår i munden, når hun gav ham et blowjob!

Snakken går lystigt, og scenen kunne, måske lige ud over historien om den behårede mand, udspille sig i frokoststuen på enhver anden arbejdsplads i Danmark.

Problemet er sådan set heller ikke, at Politiken fortæller historien om de selvstændige universitetskvinder, der bager æblekage, læser sociologi og kun arbejder som prostituerede på deltid.

Problemet er, at Politiken ikke fortæller, at det lyserøde glansbillede, som de tegner af prostitutionsmiljøet, ligger meget langt fra virkelighedenNej, problemet er, at Politiken ikke fortæller, at det lyserøde glansbillede, som de tegner af prostitutionsmiljøet, ligger meget langt fra virkeligheden.

En virkelighed, hvor kvinder bliver handlet, mishandlet og behandlet som en salgsvare.

Vel at mærke en salgsvare, som andre kan få lov at sælge og misbruge. En virkelighed, hvor kvinderne ikke har noget at skulle have sagt.

Og mens man i frokoststuen på Politikens bordel diskuterer specialeskrivning, er den skinbarlige sandhed, at 40 procent af de gadeprostituerede i Danmark har folkeskolen som højeste uddannelse.

LÆS MERE

Så kære Politiken – det ville klæde jer at lade være med at pynte sexbranchen til med lyserød glasur.

Der findes uden tvivl små hyggelige bordeller med tid til kaffe og kage, men der findes i den grad også steder, hvor kvinderne lider under forfærdelige forhold.

Jeg efterlyser mere respekt for sandheden, mere respekt for jeres læsere og i særdeleshed mere respekt for alle de prostituerede, der ikke lever i jeres lyserøde luftkastelsbordeller!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden