Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DR2/DR2
Foto: DR2/DR2

Fejlskud. Vi er godt klar over, at det er satire, og at man skal tage det med et gran salt. Men hvorfor skal der laves en serie med et stramt fokus på denne såkaldte indvandrerhumor?, spørger to unge studerende med indvandrerbaggrund.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


DR's perkerhumor skaber fordomme

I stedet for at bygge bro er DR 2 med til at skabe flere fordomme.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I disse uger kører det nye satireprogram ’Det slører stadig’ på DR 2. Egentlig havde vi glædet os til det, men efter at have set de første afsnit sidder vi tilbage med en følelse af skuffelse og ærgrelse over indholdet.

Serien reproducerer ikke kun fordomme – den er også direkte fordummende. For hvad siger programmet egentlig? Ud over at nydanskere er tilbagestående, uvidende om seksualitet, religiøse fundamentalister og ofte kriminelle? Absolut ingenting pakket ind i burkahumor og kameljokes.

Vi vil dog gerne understrege, at vi tager stærkt afstand fra de trusler om vold og det vulgære sprogbrug, der er blevet rettet mod skuespillerne fra programmet på Facebook.

Selvironi og satire er en nødvendighed, men der er forskel på intelligent satire, der udstiller samfundets top, og så den anden satire, der sparker nedad mod samfundets svageste. Selvironi og samfundssatire er noget, man bør kunne relatere sig til og tænke, gud ja, det kender jeg jo, som de fire kvinder påpegede i DR-programmet ’Aftenshowet’ på premieredagen.

Det gør vi ikke her. Serien giver derimod anledning til endnu flere fordomme og endnu flere stridigheder i den evige debat om ’os’ og ’dem’.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden