0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hund i karryen er et wake-up call til industrien og politikerne

Problemet er et uigennemskueligt system, hvor grænsen mellem fup og forretningssans er hårfin.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JAN GRARUP
Foto: JAN GRARUP

Forbrug. Køskandalerne er rullet ind over Danmark og resten af Europa de sidste måneder.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De seneste måneder har budt på hest i lasagnen, svin i shawarmaen og senest hund i karryen.

De officielle reaktioner har været forudsigelige.

Der skal findes ansvarlige, strammes op på kontrollen og indføres sanktioner over for fødevaresvindlere.

Det er selvfølgelig ikke i orden, at producenterne sender varer på markedet, der er lavet af noget andet end det, der står på emballage og følgeseddel.

Men skandalen er ikke, at der er hest, svin og hund i fødevarer, hvor de ikke burde være.



Skandalen er, at vi har opbygget et globaliseret fødevaresystem baseret på uigennemskuelighed, hvor begrebet ’værdi’ handler om profitmaksimering i de enkelte led, og hvor grænsen mellem fup og forretningssans er hårfin.

Enkelte debattører har fremhævet, at det er »forbrugernes egen skyld«.

Når forbrugerne tror på supermarkedets fortælling om, at det er muligt at købe kvalitetsprodukter til fantasipriser, er det selvfølgelig for naivt.

Men supermarkedskæderne sidder med et stort ansvar for, hvad vi her i landet vælger at spise, og hvad fødevareindustrien producerer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter