Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

kammertonen. Der er brug for, at vi sammen udvikler et kodeks for god netdebat. Ellers risikerer vi at ende i intetsigende diskussioner, hvor yderpolerne står og råber i hver sin ende af nettet, skriver debattørerne. - Tegning: Mette Dreyer

kammertonen. Der er brug for, at vi sammen udvikler et kodeks for god netdebat. Ellers risikerer vi at ende i intetsigende diskussioner, hvor yderpolerne står og råber i hver sin ende af nettet, skriver debattørerne. - Tegning: Mette Dreyer

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


S-bloggere: Hvordan håndterer vi tosserne på nettet?

Mænd skriver oftest hadske og ukonstruktive indlæg på debatsider.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fascist. Klamme kælling. Forræder.

Det er nogle af de ord, vi får med på vejen, når vi deltager i den offentlige debat på nettet. Ordene kan falde på vores egne Facebooksider eller på netavisernes debatsider. Det er ikke i orden.

For det hindrer os i en god og inspirerende dialog, der kunne være med til at udvikle samfundet til det bedre. Og fordi det skræmmer mange – typisk – kvinder væk fra den offentlige debat. Ofte, men ikke altid, er det desværre mændene, som skriver de mest hadske og ukonstruktive indlæg.

Måske fordi vi provokerer mændene, blot fordi vi mener noget? Debatskribenter er stoppet med at følge kommentarfeltet på netaviserne. Politikere er holdt op med at bruge Facebook til debat med borgere.

Vi har selv måttet slette ubehagelige personangreb og blokere personer fra vores Facebooksider, selv om det gør ondt i den frie debats navn. Men hver gang vi oplever den grove debatkultur på nettet, står vi over for det svære valg.

Hvordan skal man håndtere en tosse, som ikke ikke bidrager positivt, og hvor meget skal man finde sig i i ytringsfrihedens navn?

Næste gang du trykker ’send’ på et indlæg, så tænk ’ville du sige det samme, hvis du stod over for os?

I dag er det grundlovsdag. Vi hylder det danske demokrati. Men der er brug for, at vi sammen udvikler et kodeks for god netdebat. Ellers risikerer vi at ende i intetsigende diskussioner, hvor yderpolerne står og råber i hver sin ende af nettet.

Vi risikerer, at vores demokrati bliver forfladiget. Et kodeks kunne i alt sin enkelhed lyde: ’Ville du sige det samme, hvis du stod over for os?’ De politiske partier og de toneangivende netaviser bør gå sammen om et fælles kodeks, hvor vi som debattører kan finde inspiration og retningslinjer for den politiske debat på nettet.

Hvad kan man acceptere i en debat på nettet? Hvordan håndterer man tosser? Dermed kan debattører med vidt forskellige holdninger fælles sikre den gode debat på nettet. Som politikere og meningsdannere vil mange mene, at vi selv har stillet os til skue for offentlige angreb på vores person.

Det mener vi ikke er rigtigt. For det er sagen og ikke personen, man skal gå efter. Om vi er tyrker, feminist, kvinde eller socialdemokrat er sagen uvedkommende.

Så kære man(d), næste gang du trykker ’send’ på et indlæg, så tænk ’ville du sige det samme, hvis du stod over for os?’

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden