Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Larm. Distortion er, uden for enhver diskussion, til stor gene for mange almindelige mennesker, især på nætter før en hverdag, skriver Pia Kjærsgaard.
Foto: DITTE LYSGAARD HOLM

Larm. Distortion er, uden for enhver diskussion, til stor gene for mange almindelige mennesker, især på nætter før en hverdag, skriver Pia Kjærsgaard.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Pia Kjærsgaard: Distortion-festivalen er fuld af mislyde

Distortion er blevet et for stort og generende arrangement for københavnerne.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Danmark skal der være højt til loftet, og der skal også være plads til fest og farver, men er det virkelig rimeligt, at så mange mennesker skal generes i deres hverdag og om natten, sådan som det har været tilfældet med den netop afholdte Distortion-festival? Og så oven i købet for deres egne penge.

Medierne har under festivalen fortalt om, hvordan mange har følt sig stærkt generet af den meget larm og ballade, byfesten har ført med sig. Et eksempel er en gruppe beboere, der simpelthen holdt vagt i deres fælles gård for at jage uindbudte Distortion-deltagere væk.

Er det virkelig rimeligt, at så mange mennesker skal generes i deres hverdag og om natten(...)? Og så oven i købet for deres egne penge

Sidste år var porten nemlig blevet sparket op, og de målløse borgere havde oplevet, at piger sad ned og besørgede i deres køkkenhaver! Ligeledes kunne beboere vågne op til møgbeskidte gader, som deltagerne havde efterladt sig.

Hvis man under festivalen ringede til Københavns Politi, lød beskeden: »Tast 0, hvis Deres henvendelse handler om spørgsmål eller gener vedrørende Distortion«. Der sad simpelthen seks folk, som skatteyderne betalte for, og svarede på henvendelser om festivalen.

En politihelikopter måtte også på vingerne torsdag og fredag nat for at holde øje med festivalen. Den kom der også mange klager over, fordi den larmede og holdt mange københavnere vågne.

Distortion betød også store trafikale problemer. Borgere blev så opfordret til at finde ud af at benytte internettet, hvis de gerne ville vide, hvordan de for eksempel kunne komme hjem fra arbejde. Og det var nok i vid udstrækning nødvendigt, for tag nu bare onsdag 29. maj.

Den dag blev følgende gader og områder spærret mellem kl. 13 og midnat. Ravnsborggade fra Nørrebrogade til Ravnsborg Tværgade. Sankt Hans Torv. Fælledvej fra Nørrebrogade til Sankt Hans Torv. Nørre Allé fra Sankt Hans Torv til Ahornsgade. Blegdamsvej fra Sankt Hans Torv til Tagensvej. Kapelvej fra Nørrebrogade til Bangertsgade.

Fabersgade fra Nørrebrogade til Guldbergsgade. Mysundegade. Birkegade, Elmegade, Egegade, Poppelgade. Kendere af København vil vide, at der således var tale om en ganske omfattende omgang lukninger og spærringer.

Jeg er helt enig i, at kultur er andet end malerier, og at vi som samfund skal støtte for eksempel musikarrangementer. Men kæden er her hoppet af

Men én ting er, at Distortion uden for enhver diskussion er til stor gene for mange almindelige mennesker, især på nætter før en hverdag. Noget andet er, at de samme mennesker over skattebilletten måtte betale for festen.

Københavns Kommune har således givet over en million, og oven i det skal man lægge en lang række udgifter, for eksempel til politi, som staten, det vil sige skatteborgerne, også afholder.

Festivaldeltagerne selv var ikke meget for at betale til gildet. Blot 9.000 støttearmbånd af 100 kroner blev der solgt, og det skal ses i lyset af, at omkring 320.000 deltog. Rigtig mange ville gerne deltage i festen, men de havde ikke lyst til at bidrage til den efterfølgende rengøring.

Jeg er helt enig i, at kultur er andet end malerier, og at vi som samfund skal støtte for eksempel musikarrangementer. Men kæden er her hoppet af.

Et af Distortions største problemer er økonomien, som man trods massiv offentlig støtte har svært ved at få til at hænge sammen. Derfor er der varslet en beskæring af aktiviteterne næste år. Jeg vil hermed tillade mig at foreslå, at man viser lidt hensyn og indskrænker Distortion til at foregå i weekenden.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden