Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Studiemiljø. »Den holdning, jeg møder, er præget af, at når det er muligt at få ekstra SU, skal man også tage det - alt andet er jo dumt«, skriver Anne Køks Nielsen.
Foto: JESPER MORTENSEN (arkiv)

Studiemiljø. »Den holdning, jeg møder, er præget af, at når det er muligt at få ekstra SU, skal man også tage det - alt andet er jo dumt«, skriver Anne Køks Nielsen.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Hykleriske studerende undergraver SU-systemet

Studerende køber sig ekstra fritid på statens regning.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens universitetsstuderende er dobbeltmoralske, når det kommer til det ekstra års SU, som vi i dag er berettiget til ud over det antal år (typisk fem), som uddannelserne er normeret til.

På langt de fleste kandidatuddannelser er studietiden fastsat til to år.

Der kan være mange gode grunde til ikke at færdiggøre sit studie på normeret tid, og derfor er jeg som udgangspunkt også fortaler for, at det er muligt at modtage et ekstra års SU. En række udfordringer, studiemæssige såvel som personlige, kan betyde, at det er svært at gennemføre på normeret tid.

Derfor er det godt for både den enkelte og samfundet at have mulighed for et ekstra års SU.

Men jeg mener, at der er brug for en holdningsændring blandt de studerende.

Den holdning, jeg møder, er præget af, at når det er muligt at få ekstra SU, skal man også tage det – alt andet er jo dumt! Det betyder, at studerende strækker kandidaten over to et halvt til tre år. Dvs. at studerende køber sig ekstra fritid på statens regning.

LÆS DEBAT

Nogle studerende bruger fritiden på eksempelvis at arbejde på et studierelevant job og øge deres kompetencer, men andre rejser og fester mere.

Jeg appellerer til, at hver enkelt tænker sig om, inden en studieforlængelse iværksættes, hvor tiden skal bruges til mere fest og fritid

Der er megen debat blandt de studerende om sikring af en hensigtsmæssig samfundsøkonomi i fremtiden og om, at alle derfor nødvendigvis må spare i en krisetid.

Men her må vi studerende altså selv træde mere i karakter og vise, at vi også er klar til at bidrage. Samtidig er vi nødt til at komme ud på arbejdsmarkedet og være med til at skabe vækst og afløse dem, som går på pension.

SU-systemet er blevet reformeret, men jeg appellerer til, at hver enkelt tænker sig om, inden en studieforlængelse iværksættes, hvor tiden skal bruges til mere fest og fritid. Det er bare ikke godt nok! En holdning om, at man skal tage alt, hvad man kan, fra staten, er ikke den mentalitet, som bærer velfærdsstaten videre, det kan faktisk være undergravende for hele velfærdssystemet.

Studerende må spørge sig selv, om de vil medvirke til at undergrave et SU- og velfærdssystem, som er blandt verdens bedste, og som giver danskerne fortrinlige muligheder for bl.a. at uddannelse sig.

LÆS DEBAT

En holdningsændring er nødvendig blandt de studerende, ellers er vi blot en gruppe hyklere, som ikke kan se ud over vores egen næsetip.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden