Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sommerhussalg. Det danske sommerhusmarked kunne f.eks. være særdeles attraktivt for nordmænd.
Foto: NIELS CHRISTENSEN (arkiv)

Sommerhussalg. Det danske sommerhusmarked kunne f.eks. være særdeles attraktivt for nordmænd.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Byrådskandidat: Sælg danske sommerhuse til nordmændene

Salg af danske sommerhuse vil skabe både faglærte og ufaglærte job.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Enhedslistens folketingssuppleant, Daniel Skovhus (DS), sprang ud af hængekøjen i sommerlandet og tog lørdag den 20. juli til genmæle på mit læserbrev med opfordringen til at afskaffe det »sommerhus-EU-forbehold«, som forbyder udlændinge at købe sommerhuse i Danmark.

Hans hovedargumentet om, at alle danske (arbejder-) familier burde have ret til et lille sommerhus som hans eget nær skov og strand, kridter banen op for en reel debat om ikke bare sommerhuse, turismeerhvervet og job og vækstskabelse i Vandkanstdanmark, men også pligter og rettigheder i bredere forstand.

For vi har i sandhed drevet det vidt, hvis alle har ret til sommerhus på kredit.

LÆS INDLÆGGET

Desværre undlader DS, i sin begejstring for at favorisere danske arbejdere med »retskrav« på ejerbolig i sommerlandet, og med sin noget overdrevne frygt for at »Møn sælges til tyskerne«, meget bekvemt at forholde sig til de mange gavnlige effekter en ophævelse vil have.

Med en baggrund som tømrer kan det synes underligt, at DS helt undlader at nævne den positive effekt, som en ophævelse vil have, når de nye ejere begynder at efterspørge danske håndværkere, købe ind i danske butikker og i øvrigt nyde de mange tilbud, som turistdanmark har at byde på.

Det handler om både faglærte og ufaglærte job, det handler om praktik-, elev- og lærlingepladser og det handler om liv i lokalsamfundene

Det handler om både faglærte og ufaglærte jobs, det handler om praktik-, elev- og lærlingepladser og det handler om liv i lokalsamfundene, hvor de ekstra euro eller kroner i omsætning kan være udslagsgivende for, om den lokale nærbutik, restaurant eller forretning overlever.

Det er vigtige jobs- og uddannelsesmæssige perspektiver, hvor Enhedslisten på Christiansborg ellers normalt forekommer gerne at ville være med bag rattet.

Men hvis folketingssuppleanten taler på partiets vegne, så lyder det som om, at københavnerpartiet når det gælder job og vækst i Vandkantsdanmark forsøger at trække ud i overhalingsbanen med håndbremsen trukket.

Enhedslistens velkendte EU-skepsis og frygten for at ’tyskerne køber Møn’ vil jeg undlade at adressere her.

Men måske Enhedslisten ville forholdes sig mere konstruktivt til vækst- og beskæftigelsesperspektiverne i af afskaffe ’forbeholdet’, hvis de vidste, at ’invasionen’ af kapitalstærke nye sommerhusejere, med stor fidus til det danske sommervejr og tilhørende pris- og afgiftsniveau, formentlig især ville komme fra vores broderland Norge, som i øvrigt ikke er medlem af EU.

Set med norske øjne er Danmark nemlig både billigt, varmt og venligtsindet.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden