akkari. Kom dog med på skolebesøg, lyder opfordringen til Ahmed Akkari fra friskoleforening.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

akkari. Kom dog med på skolebesøg, lyder opfordringen til Ahmed Akkari fra friskoleforening.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Akkari maler med meget bred pensel

Tilsynet med de muslimske friskoler er det mest omfattende i kongeriget.

Debatindlæg

Ahmed Akkari udtaler (Pol. 22.8.), at de såkaldte muslimske friskoler skal under nærmere inspektion for at undgå islamisk indoktrinering, og at der skal stilles krav til undervisningen og samværskulturen på skolerne.

Man fornemmer, at Akkari bruger sin personlige omkalfatring til at mistænkeliggøre en gruppe af skoler, som set udefra er lette ofre for den danske ’fremmedangst’.

Man fristes til at postulere, at Akkari hyler med de ulve, han er iblandt

Man fristes til at postulere, at Akkari hyler med de ulve, han er iblandt.

For det første er disse skoler omfattet af friskoleloven – nøjagtig som alle andre frie grundskoler. Dermed er der detaljerede krav til undervisningsmål, fag og undervisningssprog.

STUDERENDE

Der findes desuden næppe en gruppe af skoler, som er blevet holdt så nøje øje med som de muslimske friskoler. Der er i alt aflagt over 100 tilsynsrunder på de i alt 24 skoler, som har baggrund i indvandrermiljøer.

Fire skoler er blevet frataget statstilskuddet siden 2000, fordi de ikke levede op til lovens krav.

Resten af skolerne er blevet ’frikendt’ gang på gang.

Derfor er det næsten en smule trættende at skulle lægge øre til de gentagne skudsmål fra politikere, meningsdannere og nu en eksislamist om forhold på disse skoler.

Alle frie grundskoler har – modsat folkeskolerne – et eksternt, certificeret tilsyn.

JACOB HOLDT

Akkari er velkommen til at tage med ud på skolebesøg og møde skolefolk, som om nogen i dette land har overvejet, hvordan de sikrer en vellykket integrationsindsats. I erkendelsen af at netop dette er billetten ind i samfundet.

Akkaris egen baggrund bevidner, at indsigt er afgørende for et menneskes ståsted og fundament, hvis man ikke skal ledes på vildspor

Og det lykkes ret godt for skolerne. De placerer sig i toppen på listen over skoler, der formår at knække den sociale arv, og de sender en langt højere andel af elever i ungdomsuddannelser end gennemsnittet.

Akkaris egen baggrund bevidner, at indsigt er afgørende for et menneskes ståsted og fundament, hvis man ikke skal ledes på vildspor.

Den samme logik gælder også nu, hvor Akkari har stillet sig over på den anden side af hegnet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce