Lærerstuderende: Redaktørs 'islamofobi'-argument hænger ikke sammen

Tarek Omar foretager grov generalisering om modvilje mod muslimer.

Debatindlæg

I en Signatur (29.10.) under overskriften ’Islamofobien gnaver i det danske frisind’ argumenterer Politikens Tarek Omar for, at danskernes modvilje mod muslimer er vokset under finanskrisen.

Desværre lider påstanden et intellektuelt sammenbrud.

For det første bruger Tarek Omar kun et fåtal af eksempler på muslimske kvinder, hvor fremmede mænd har forsøgt at rive deres tørklæde af, til at konkludere, at der på et generelt plan er en modvilje mod muslimer.

For det andet henviser Politikens debatredaktør til to undersøgelser.

Den ene undersøgelse viser, at halvdelen af ikke-muslimske danskere er imod, at deres børn stifter familie sammen med muslimer, mens den anden undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker mener, at det bør være forbudt at bære tørklæde i det offentlige rum.

LÆS INDLÆGGET

Kunne Tarek Omar ikke godt være venlig at fortælle læserne, hvordan muslimske forældre har det med, at deres døtre eller sønner stifter familie med ikke-muslimske danskere?

Før han har gjort det, er hans analyse alt for ensidig. Man må have holdningen fra begge lejre, før man kan sige noget sammenfattende.

Hvad angår undersøgelsen om tørklædet i det offentlige rum, forstår jeg ikke, hvorfor Tarek Omar forbinder resultatet med islamofobi?

Tarek Omar mener måske, at vi skal rulle tanken om sekularisering tilbage?

Vi er et sekulariseret samfund. Derfor har vi i vores samfund besluttet, at religion kun skal have plads i privatlivets sfære og ikke i det offentlige rum.

Muslimer kan derfor sagtens dyrke deres religion i privatlivet, og derfor kan jeg ikke få øje på ’islamofobien’ i undersøgelsen. Men Tarek Omar mener måske, at vi skal rulle tanken om sekularisering tilbage?

Ordet islamofobi bliver jævnligt brugt af venstrefløjen og Tarek Omar. Det er tankevækkende. For disse aktører må mene, at islam eksempelvis er lige så ufarlig som det at være bange for edderkopper(araknofobi) eller høns (alektorofobi).

LÆS OGSÅ

Så kære læsere, I kan være ganske rolige. Der er ingen grund til at frygte islam. Islam er harmløs og fredelig på linje med de fobier, jeg ovenstående har beskrevet.

Det ser I sandt for dyden i disse dage, hvor Firoozeh Bazrafkan og Yahya Hassan dagligt modtager dødstrusler for at kritisere den hellige profet.

I bør hellere bekymre jer om som læsere, at et intellektuelt fallitbo som Tarek Omar er debattør på et mainstreammedie, der kalder sig organet for højere oplysning.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce