Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Presset. Med tiltagende krav om praktikophold, udlandsophold og studiejob kan det knibe med tiden til at nå pensum i de klassiske fag.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Fremdriftsreform har kraftig slagside

Hvis studerende er presset til at gå til eksamen, kan det give dårlige resultater.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med den nye ’studiefremdriftsreform’ tvinges de studerende nu til eksamen.

Men med tiltagende krav om praktikophold, udlandsophold og studiejob kan det knibe med tiden til at nå pensum i de klassiske fag, og dermed har en del studerende brug for ekstra tid til studierne.

Når kun en sygemelding kan accepteres som frameldingsgrund til eksamen, risikerer vi at se mange syge studerende.

Universiteterne tvinges til at melde studerende til eksamen – også dem, der ikke er klar, og dermed øges risikoen for at dumpe og dermed vil reformen i sidste ende resultere i større frafald.

Reeksamener fører desuden til spildte ressourcer og bureaukrati på universiteterne. Ressourcer der i stedet burde bruges på mere kvalitet i undervisningen.

Samtidig medfører studiefremdriftsreformen, at mulighederne for at studere på deltid ikke længere er til stede, og ’ubegrundet’ orlov begrænses, fordi det er studieforlængende at tage orlov.

Således overser regeringen, at det rent faktisk kan være en nødvendighed for nogle studerende at tage en pause i studierne, f.eks. i forbindelse med udlandsophold, studiejob eller andre aktiviteter, som øger chancerne for beskæftigelse efter endt studie.

Eller ganske enkelt, fordi en pause kan være nødvendig, hvis man ikke skal knække nakken på studierne, og dermed en forudsætning for at gennemføre studiet i sidste ende.

Vi foreslår en længere indfasning af reformen, så reformen f.eks. kun gælder for nye studerende

Hvis de studerende presses til at gå til eksamen, risikerer vi også en generation af studerende med middelmådige eksamensresultater.

Og med begrænset mulighed for at studere på deltid og tage orlov forudser vi, at en stor gruppe studerende presses ud af studiet.

Derfor frygter vi, at reformen i virkeligheden kommer til at koste samfundet dyrt, fordi alt for mange studerende vil knække nakken og ende uden en kandidatgrad.

Vi foreslår en længere indfasning af reformen, så reformen f.eks. kun gælder for nye studerende.

Således kan universiteterne gradvis implementere reformen og klæde de studerende på til en ny virkelighed.

Regeringen bør samtidig rense reformen for de værste tidsler allerede nu, så det undgås, at administrationerne drukner i dispensationsansøgninger, sygemeldinger og reeksamener.

En alt for hurtig indfasning risikerer nemlig at spænde ben for regeringens egne målsætninger om mere kvalitet i uddannelserne, og om at flere skal tage en videregående uddannelse, fordi studiefremdriftsreform direkte modarbejder regeringens egne intentioner.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden