Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Mette Dreyer.

Tegning: Mette Dreyer.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Gør oprør mod politikernes hykleri

Som Jefferson engang sagde: Når uretfærdighed bliver til lov, bliver oprør til pligt.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forleden skete der noget højst mærkværdigt i min facebookfeed.

Midt i de sædvanlige kaffe- og trutmundsbilleder, poppede det samme billede op igen og igen. Folk på og uden for min facebook-venneliste skiftede alle sammen profilbillede til det samme billede af en mediebestormet, beskægget herre, der nu til dags er kendt som cpr-aktivisten.

Ham vender vi tilbage til.

For vi er nemlig mange i Danmark, der er enormt trætte. Trætte af utroværdige politikere – hvad enten de er involveret i bilags- eller skattesager – forbud, kontrol og overvågning. Trætte af at blive løjet lige op i fjæset af usle levebrødspolitikere, der i deres ’politiker-uddannelse’ er så indsyltet i systemet, at de fuldkommen mister jordforbindelsen, og hvis eneste mål tilsyneladende er en ministerpension eller international toppost.

Vi er trætte af at se vores skattepenge blive smidt lemfældigt til højre og venstre på hovedløse ting som bycykler og spindoktorer. Trætte af totalkontroller, hvor tusindvis af mennesker bliver mistænkeliggjort, stoppet og chikaneret.

Trætte af en latterlig, dyr og irrationel politik mod hash, der gør så meget mere skade end gavn. Trætte af krænkende underbuksevisitationer udført på ikkeeksisterende juridiske grundlag. Trætte af løgnagtige og arrogante betjente, der pga. af vores ’uafhængige’ politiklagemyndighed og – mildt sagt – uklare regler kan opføre sig nogenlunde, som det passer dem.

Og absolut ikke mindst trætte af overvågning, hvis overvældende omfang belyses måned for måned. Specielt den seneste afsløring af FE’s og NSA’s samarbejde synes jeg virker fuldkommen ufattelig.

Jeg er blot 21 år, men jeg har allerede opgivet min grundlovssikrede rettighed til at deltage i demokratiet. Selv om jeg i gymnasiet havde samfundsfag og egentlig følte mig godt rustet til at deltage, har jeg lige siden mistet al tiltro til vores system. Det er efterhånden blevet et mantra for de autoritetstro, at man jo skal deltage i demokratiet. Ordet borgerpligt popper op igen og igen.

Men hvem vil det, når politikerne samtidig indfører afskyelige og antidemokratiske love som offentlighedsloven, lømmelpakken og krigen mod hash, der bliver besluttet på baggrund af mavefornemmelser i stedet for på baggrund af eksperter.

Vi er nogle, der er trætte af at se på ulogiske og ødelæggende forslag, hvis eneste formål er at vinde eller genvinde magten. Vi er trætte af at se vores penge blive stjålet af staten og omfordelt efter forgodtbefindende (tillad mig lige en gang til at nævne foromtalte bycykler!).

Vi er nogle, der tror på, at det ingen forskel gør, om statsministeren er rød, blå eller violet. Vi er nogle, der tror på frihed over sin egen person – altså inden for den logiske ramme, at man ikke skader andre. Vi er nogle, der tror på, at vores penge ville være bedre tjent af at blive brugt af os selv.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og inden nogen udbryder ordet fællesskab, så mærk lige efter i maven, om det føles fair, fornuftigt eller specielt fællesskabsagtigt at betale til, at politikerne kan køre taxature for knap 300.000 kr. eller flyve på luksusbilletter i otte tilfælde til sammenlagt over 1 mio. kr. Eller bruge 23 mio. på særlige rådgivere. Hvad bidrager det lige til fællesskabet med?

Lad os nu vende tilbage til de skiftende profilbilleder. Grunden var nemlig at vise støtte til manden på billedet. Manden på billedet, bedre kendt som Lars Kragh Andersen, blev nemlig i fredags frihedsberøvet af bevæbnede uniformerede betjente for angiveligt at have lækket cpr-numre på udvalgte folketingspolitikere (angiveligt, da han ikke er dømt).

Lad mig starte med at slå noget fast: Lars Kragh Andersen har aldeles ikke hacket noget som helst, men udstillet statens tragikomiske svage it-system, der behandler vores allermest følsomme oplysninger, mildt sagt, lemfældigt.

Så lemfældigt, at Lars Kragh Andersen uden problemer kunne opstøve cpr-numrene på aldeles ikke-tilfældigt udvalgte politikere, inklusive statsministeren. At de pågældende politikere i øvrigt alle var med til at stemme for den nye it-lov, der muliggør, at staten f.eks. kan læse vores e-mails uden en dommerkendelse – noget, som grundloven ellers skulle sikre os mod – udstiller på mest perfekte vis politikernes skingre hykleri.

Og inden folk fordømmer Lars Kragh Andersen som terrorist og landsforræder, så tillad mig lige at minde jer om, at Lars Kragh Andersen kæmper for alle jer og jeres rettigheder. Rettigheder, der svinder hele tiden. Det er alment kendt, at når man giver autoriteter flere rettigheder, så bruger de dem.

For os, der er trætte af det nuværende system, men tror på noget bedre, er Lars Kragh Andersen en helt. En helt, der aktivt kæmper for noget, vi tror på, og gør ting, som kun et absolut fåtal af os tør. Nemlig oprør mod umoralsk adfærd. Som Thomas Jefferson engang sagde: »Når uretfærdighed bliver til lov, bliver oprør til pligt«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Jeg kender ikke Lars Kragh Andersen personligt. Kun gennem internettet, hvor han har åbnet mine øjne for mængden af overgreb, staten foretager hver dag; trusler, vold og tyveri.

Læs hans budskab, og, hvem ved, måske åbner han også dine øjne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden