Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

integration. I stedet for at sende flygtninge i arbejde og give dem mulighed for at slå sig ned på egen hånd har myndighederne passiviseret dem i flygtningelejre med store omkostninger for børn og voksne.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Politiken mener Ny integrationsplan er et skridt på vejen

Ambitionen er at skabe 30.000 forskellige jobforløb for nye danskere over de næste to år.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er et af de største mysterier i dansk politik: Vi har talt om integration i mere end 20 år. Længe, intenst og om og om igen. Politikerne har landet den ene udlændingepakke efter den anden. Alligevel er det, som om vi ikke kommer videre.

I denne uge lancerede SR-regeringen så en ny integrationsplan. Nummer 22 i rækken, siden den første lov så dagens lys i 1999.

Men hvorfor lancerer politikerne den ene plan efter den anden, og hvorfor kan ingen af dem løse problemerne?

Én forklaring kunne være, at mange politikere ikke har lyst til at bruge tid, kræfter og penge på at invitere nogle mennesker ind i samfundet, som de i virkeligheden helst ser fodsålerne af.

En anden forklaring kunne være, at problemerne kun bliver større og større. Dels fordi de akkumulerer og muterer over tid, dels fordi der aktuelt kommer flere flygtninge til landet – og gør indsatsen mere akut.

Hvad end forklaringen er, kommer man ikke uden om, at det er en meget uheldig og misforstået forsørgerkultur, der har udviklet sig om modtagelsen af nye borgere i samfundet:

I stedet for at sende flygtninge i arbejde og give dem mulighed for at slå sig ned på egen hånd har myndighederne passiviseret dem i flygtningelejre med store omkostninger for børn og voksne.

Det er ikke mindst i lyset af den historiske fejltagelse og dens aflæggere, at der er grund til at glæde sig over det integrationsudspil, som regeringen nu har sendt i omløb:

Ambitionen er at skabe 30.000 forskellige jobforløb for nye danskere over de næste to år – alt fra nyttejobs til forløb med løntilskud.

Det bliver ikke let. Men det gør ikke ambitionen mindre rigtig.

Både blå og rød blok kan godt vælge at gøre integrationspolitik til et spil sorteper. Og udsigten til valgkamp peger desværre på, at de kunne have interesse i det.

Men når det kommer til stykket, har begge fløje ansvar for, at indsatsen er slået fejl. Spørgsmålet er, om de vil tage ansvar for at få integrationen til at virke denne gang.

pap

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden