Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning. Mette Dreyer

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Dansk børne-tv er da andet end velhaverfamilier med designermøbler

Dansk børnefjernsyn er i høj grad præget af realisme og skildringer af alle samfundslag.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken gør en forbilledlig indsats for at udvikle fremtidens samfundsdebattører og skribenter, og det er jo vigtigt for trofaste læsere, der gerne vil have udfordret holdninger og vanetænkning mange år endnu.

Men af og til bliver de unge debattører altså en tand for unge og hurtige på tasterne. Seneste eksempel er David Wedege, der i en velskrevet artikel i Politiken 26.9. kloger sig på det, han kalder dansk børne-tv’s klasseforsnævring.

Han går først galt i byen, når han omtaler det klassiske mesterværk ’Nana’, som han mener boede med sin alenefar i en temmelig jævn lejlighed. Wedege er jo åbenbart for ung til at have set ’Nana’ på DR, men en Google-søgning ville afsløre, at Nana boede med sin mor og far, og at forældrenes ægteskab virkede endog meget lykkeligt.

Se på Max Pinlig, der bor med sin kiksede fraskilte mor og ikke har til meget mere end dagen og vejen

Wedege overser desuden fuldstændig de mange danske børneprogrammer, der viser realismen i dagens Danmark. Se f.eks. Rosa fra Rouladegade, der med sin ganske vist harmløse underholdning kommer på besøg hos høj som lav – men mest lav – fra postfunktionæren med kakkelbordet til pensionisten, der ikke har meget at rutte med.

Eller tag Max Pinlig, der bor med sin kiksede fraskilte mor og ikke har til meget mere end dagen og vejen. Eller se den morsomme ’Pendlerkids’, der rammer præcist ned i genvordighederne for skilsmissebørn, der må turnere landet rundt mellem mor og far.

I modsætning til Wedeges hovedpointe i indlægget er dansk børnefjernsyn da ekstremt præget af realisme og skildringer af alle samfundslag. Og det i modsætning til de flere og flere amerikanske kanaler, som jeg da med skam må indrømme, at mine egne tre børn bruger alt for meget tid på.

Her er familierne enten kernefamilier med trivielle problemer i Beverly Hills eller stenrige familier på Manhattan, hvor handlingen udspiller sig mellem børn og barnepiger.

Kom igen, David Wedege – med bare lidt mere research og udsyn, så går du en lovende debatkarriere i møde. Bedste hilsener fra en 41-årig læser.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden