Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Retsforbeholdet har snart ingen venner

Hvor langt tør DF gå i det europæiske samarbejde?

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi kender alle udtrykket ’en ven i nøden’. Det er det mærkat, vi klistrer på dem, vi ved, står på mål for os, når andre vender ryggen til. Det er sådanne venner, vi har i en lang række lande i Europa.

Det ved et flertal i Folketinget, og nu er Dansk Folkeparti tilsyneladende også begyndt at overveje, om de vil være med i vennekredsen.

Lad os afskaffe retsforbeholdet, så vi kan fortsætte arbejdet med vores venner

I mandagens Politiken fremgik det, at Morten Messerschmidt nu vil være med til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, hvis vi kun går med i Europol.

Nu har vi ellers i månedsvis hørt fra DF, at Danmark skulle have en parallelaftale. Diskussionen bør nu handle om, hvad vi skal vælge til. For her er der stadig væsentlige meningsforskelle.

Det oplagte spørgsmål til Messerschmidt er: Hvis du alligevel er parat til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, hvorfor så ikke vælge de retsakter til, som er indiskutabelt gode for Danmark?

Hvorfor stoppe ved Europol, når vi kan være med i Eurojust, samarbejdet mellem de europæiske efterforskningsmyndigheder? Hvorfor ikke den europæiske efterforskningskendelse, som gør det meget lettere at lave efterforskninger på tværs af de europæiske grænser? Hvorfor ikke Det Europæiske Politiakademi, som udbyder uddannelse til og udveksling af politibetjente mellem de europæiske lande?

Kampen mod terrorisme, børneporno og indbrudsbander er en kamp, vi skal tage skulder ved skulder med vores venner. Uanset hvordan højrefløjens nationalkonservative eller venstrefløjens reaktionære ønsker det skal være, er kriminalitet i dag et grænseoverskridende fænomen.

Hvis der sidder en terrorist derude et sted og planlægger et angreb mod Danmark, er sandsynligheden for, at han sidder i Stockholm, lige så stor, som at han sidder på Vesterbro.

Vi så det i 2010, da svensk politi overvågede fire mænd, der planlagde et terrorangreb mod Jyllands-Posten. I sidste ende blev de fire mænd stoppet på grund af solidt politisamarbejde.

I december fik Europol sat en kæp i hjulet på en smuglerbande, der bragte narko fra Spanien og ind i Danmark.

I torsdags optrevlede Europol et gigantisk hackernetværk. Netværket havde infiltreret mere end 3 millioner computere for at stjæle bankinformationer.

De positive sager står i kø. Så lad os afskaffe retsforbeholdet, så vi kan fortsætte arbejdet med vores venner.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden