Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Kristendommen tilbyder kun tågesnak

Ateisme og humanisme tilbyder virkelige løsninger i stedet for ønsketænkning.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Politiken 27.12. skriver Kresten Schultz Jørgensen om ateismen og dens skråsikkerhed.

Han prøver igennem associationen med en betalingskø og et forsimplet svar til et barn (Gud er bare overtro) at fremstille ateisme som en forkastelse af åndsfriheden og en tilbedelse af forbrug – og derigennem noget, der er kærlighedsforladt.

Det var et så dårligt udført trick, at man bliver helt glad. Kristendommen har til alle tider været et redskab til at manipulere mennesker og fratage dem deres frihed – fra dens forsvar af slaveri, over dens sammenblanding med fascismen til dens nuværende kamp imod ligestilling for kvinder og homoseksuelle verden over.

Alt sammen med basis i Bibelen.

LÆS DEBATINDLÆG

Kristendommen er stadig den største interesseorganisation i verden, tæt efterfulgt af islam.

Kristne idoler som Mother Theresa er ikke gået af mode internationalt. Hendes forkærlighed for at oprette klostre i sit eget navn – med finansiel støtte af diktatorer – eller hendes globale kamp imod abort nævnes ikke ofte.

I stedet ser vi et meget manipuleret billede af hjælp til de fattige i Kolkata, som ingen rigtig ved noget om (og som ikke tåler dagens lys).

Hvor udkæmpes de store kristne kampe i vores tid?

At ateisme og humanisme langsomt, men sikkert er i stand til at tage større og større plads i den offentlige åndsbevidsthed skyldes det, den tilbyder: virkelige løsninger på verdens problemer i stedet for ønsketænkning og – ikke mindst – individuelt moralsk ansvar.

Hvor udkæmpes de store kristne kampe i vores tid? Svar: Modstand mod fri abort og homoægteskaber. Det er en kamp for, at mennesker skal fødes til et liv uden kærlighed fra deres forældre, og at de, der er anderledes, nægtes offentlig anerkendelse af deres kærlighed. For ateisterne er det en gave, for det viser, hvad kristendommen har at tilbyde.

For mig er det ikke overraskende, at undersøgelser viser, at troende er mindre generøse og mere fordømmende end ikketroende.

Alle med lidt historisk viden ved, at når religionen er ved magten, får vi et kynisk magtsamfund baseret på tvang, mens de sande utopiske samfund som de nordeuropæiske lande, der er næsten fuldt ud ateistiske, er for mennesker, der flygter fra religionernes hærgen verden over.

Kristendommen har aldrig tilbudt andet svar på verdens problemer end tågesnak om åndelighed og fordømmelse af andre baseret på manipulation – således også i Kresten Schultz Jørgensens letbenede forsøg på at gøre det til noget kærlighedsforladt at købe legetøj til et barn ved juletid.

Vil du være sikker på ikke at gå glip af det seneste fra Politiken Debat, kan du ‘følge’ Debat på din Politiken-profil. Det eneste du skal gøre er at klikke på ‘Følg’-knappen i toppen af denne artikel og vælge Debat. Derefter vil de seneste artikler fra Debat helt automatisk dukke op i Din Strøm på forsiden af Politiken, når du er logget ind på politiken.dk

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden