Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Kristendommen tilbyder kun tågesnak

Ateisme og humanisme tilbyder virkelige løsninger i stedet for ønsketænkning.

Debatindlæg

I Politiken 27.12. skriver Kresten Schultz Jørgensen om ateismen og dens skråsikkerhed.

Han prøver igennem associationen med en betalingskø og et forsimplet svar til et barn (Gud er bare overtro) at fremstille ateisme som en forkastelse af åndsfriheden og en tilbedelse af forbrug – og derigennem noget, der er kærlighedsforladt.

Det var et så dårligt udført trick, at man bliver helt glad. Kristendommen har til alle tider været et redskab til at manipulere mennesker og fratage dem deres frihed – fra dens forsvar af slaveri, over dens sammenblanding med fascismen til dens nuværende kamp imod ligestilling for kvinder og homoseksuelle verden over.

Alt sammen med basis i Bibelen.

LÆS DEBATINDLÆG

Kristendommen er stadig den største interesseorganisation i verden, tæt efterfulgt af islam.

Kristne idoler som Mother Theresa er ikke gået af mode internationalt. Hendes forkærlighed for at oprette klostre i sit eget navn – med finansiel støtte af diktatorer – eller hendes globale kamp imod abort nævnes ikke ofte.

I stedet ser vi et meget manipuleret billede af hjælp til de fattige i Kolkata, som ingen rigtig ved noget om (og som ikke tåler dagens lys).

Hvor udkæmpes de store kristne kampe i vores tid?

At ateisme og humanisme langsomt, men sikkert er i stand til at tage større og større plads i den offentlige åndsbevidsthed skyldes det, den tilbyder: virkelige løsninger på verdens problemer i stedet for ønsketænkning og – ikke mindst – individuelt moralsk ansvar.

Hvor udkæmpes de store kristne kampe i vores tid? Svar: Modstand mod fri abort og homoægteskaber. Det er en kamp for, at mennesker skal fødes til et liv uden kærlighed fra deres forældre, og at de, der er anderledes, nægtes offentlig anerkendelse af deres kærlighed. For ateisterne er det en gave, for det viser, hvad kristendommen har at tilbyde.

For mig er det ikke overraskende, at undersøgelser viser, at troende er mindre generøse og mere fordømmende end ikketroende.

Alle med lidt historisk viden ved, at når religionen er ved magten, får vi et kynisk magtsamfund baseret på tvang, mens de sande utopiske samfund som de nordeuropæiske lande, der er næsten fuldt ud ateistiske, er for mennesker, der flygter fra religionernes hærgen verden over.

Kristendommen har aldrig tilbudt andet svar på verdens problemer end tågesnak om åndelighed og fordømmelse af andre baseret på manipulation – således også i Kresten Schultz Jørgensens letbenede forsøg på at gøre det til noget kærlighedsforladt at købe legetøj til et barn ved juletid.

Vil du være sikker på ikke at gå glip af det seneste fra Politiken Debat, kan du ‘følge’ Debat på din Politiken-profil. Det eneste du skal gøre er at klikke på ‘Følg’-knappen i toppen af denne artikel og vælge Debat. Derefter vil de seneste artikler fra Debat helt automatisk dukke op i Din Strøm på forsiden af Politiken, når du er logget ind på politiken.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce