Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Begestring. »Jeg er træt af at høre på, at folkeskolereformen er dårlig, og at den ikke gør skolerne bedre«, skriver Julie Wæber Jakobsen. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Jeg er faktisk glad for skolereformen

Mange taler virkelig dårligt om skolen nu, men jeg synes, den er bedre end før.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg går i niende klasse på Skolen ved Søerne på Frederiksberg.

Jeg kan huske slutningen af sommerferien i 2014. Alle mine klassekammerater var ved at ’dø’, og lige pludselig var der nogle, der ville gå på privatskole, og de skulle bare væk.

Når jeg var sammen med vennerne, svinede vi reformen til, for det virkede, som om at det gjorde man bare, og når jeg var hjemme, sad mine forældre og snakkede meget positivt om skolereformen.

Jeg prøvede derfor at danne mig min egen mening om det hele, og jeg fandt ud af, at jeg faktisk glædede mig til den ’nye skole’, da jeg før har søgt disciplin og relevans i undervisningen. Så ud fra mit synspunkt kunne den danske folkeskole ikke blive værre, end den var i forvejen.

Jeg er træt af at høre på, at folkeskolereformen er dårlig, og at den ikke gør skolerne bedre.

’Helhedsskolen’ eller ’heldagsskolen’ har skabt en skole, hvor jeg som elev faktisk føler, at jeg har lært noget, været produktiv og alt i alt har brugt min tid på noget relevant. Den følelse havde jeg ikke, da jeg gik hjem fra skole før reformen.

I niende klasse har vi fået flere undervisningstimer i blandt andet dansk og matematik, og det synes jeg er en fantastisk idé, da der er nogle elever, der halter efter netop her, og da det kan være svært at begå sig i samfundet, hvis man ikke kan grundlæggende dansk og matematik.

Skolerne skal nu tilbyde eleverne lektiehjælp, og det har vi også på min skole, og det synes jeg er super godt.

Vi får tilbud om kommakursus, tyskgrammatikkursus og notetagningskursus, og det er fedt, at det sker på skolen med ens venner, og det er også en oplagt mulighed for at lave gruppearbejde.

Jeg synes, at folk generelt er meget fokuserede på, at reformen er noget ’lort’, der skal bekæmpes for enhver pris. På Facebook er der for eksempel sider, der hedder ’Vi hader den nye skolereform’ og ’stop skolereformen’ osv., og jeg kan se, at nogle af mine venner ’liker’ de sider, og det er ligesom blevet sejt og mega fedt, hvis man synes, at det er noget forfærdeligt noget, og det skaber et tabu omkring reformen – et tabu, som vi skal bryde, før det kan blive bedre.

Jeg er glad for at gå i skole, nu hvor vi har fået en ny skolereform.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden