Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: ANNE-MARIE STEEN PETERSEN

Tegning: ANNE-MARIE STEEN PETERSEN

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Endnu et surt opstød fra Generation Mig

Drop den ynkelige trang til at blive anerkendt ved enhver lejlighed. Det bekræfter bare fordomme om Generation Mig.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Elisabeth Frimurer, dit debatindlæg (29.06.pol) mangler ikke kun berigende og nævneværdige elementer, men det blåstempler også stigmatiseringen af Generation Y.

Det går over min forstand, hvorfor man vælger at sætte sig ned, bruge sin tid på at skrive et debatindlæg, rette det igennem, for derefter at sende det ind til en avis, bare fordi man savner en anerkendelse i form af en afslutningsfest. Uddannelsen var gratis, SU’en blev foræret, og lad os erkende det: Dit forhold til rektor har nok ikke været det dybeste, i hvert fald ikke dybt nok til en fest finansieret af et økonomiskræmt KU, bare så du i din gode ret kan udtrykke din taknemmelig i form af et håndtryk.

Så kære Elisabeth, lad nu de nyudklækkede studenter feste videre uden dit sure opstød

Det værste ved dit indlæg er, at det i høj grad bekræfter fordommene om, hvad det vil sige at være en del af Generation Y, eller hvad de fleste danske debattører hjemme i stuerne også kalder Generation Mig. Jeg havde sat mig selv som et mål for livet at afkræfte fordommene omkring vores ’mig-, mig-, migkultur’.

Men det bliver svært hen over morgenkaffen at argumentere imod min gamle far, som så stædigt holder fast i sine fordomme omkring os, når han kan slå op på avissiden med dagens debatindlæg, hvor en nyuddannet med hele tiden foran sig har udtrykt sin utilfredshed, ærgrelse, kald det hvad du vil, med, at hun ikke lige fik sin afskedsfest oven i hatten. Det bliver desværre ikke mere Generation Mig, Mig, Mig end det.

Du har ret, det er en flad fornemmelse uden brus, man sidder med, men væsken er godt nok også vanvittigt sur, og det burde den også være.

Det værste ved dit indlæg er, at det i høj grad bekræfter fordommene om, hvad det vil sige at være en del af Generation Y

Det kan godt være, at den eneste fest, din mor fik ved sin kandidatafslutning, var vejen til postkassen, men lige netop den fest har sørget for, at du kunne smage friske, nærmest eksploderende bobler i din gane ved mange andre festlige lejligheder.

Så kære Elisabeth, lad nu de nyudklækkede studenter feste videre uden dit sure opstød, drop den ynkelige trang til at blive anerkendt ved enhver lejlighed, og sæt et godt eksempel for Generation Y ved at åbne din billige Asti i fred derhjemme, og glæd dig til den dag, du kan udskifte boblerne til noget dyrere.

Du har allerede fået sikret dig en god fest for resten af livet, så jeg kan ikke forestille mig en bedre måde, hvorpå du kan udtrykke din taknemmelighed efter mange års studier.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden