Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Gymnasiepiger må da selv bestemme deres kjolelængde

Det kan ikke passe, at nogle elever må bestemme over pigers kjolelængde. Hatten af for de muslimske piger, der boykottede gallafesten.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi vil se jeres ben. Eller gider vi ikke se jer til gallafesten.

En elev fra Herlev Gymnasium klager over, at de muslimske piger i hans klasse blev væk fra skolens gallafest, efter at festudvalget dikterede, at pigerne fra 1. og 2. g ikke må have lange kjoler på til festen.

GYMNASIELEV

Jamen, det hænger da ingen steder sammen.

Rektor taler om integrationsproblemer og fordelingstal og en ideel balance mellem etnisk danske og ikkeetnisk danske elever. Og så efterlyser han, at politikerne gør noget.

Jeg vil ikke underkende, at rektorer over hele landet er presset for at finde gode lokale nede på jorden-løsninger, og at der er udfordringer.

Et dekret fra skolens festudvalg om nej til lange kjoler rimer dårligt på inkluderende fællesskaber og på retten til at bestemme over egen krop. For det er, hvad det i sidste ende handler om

Men kan det passe, at nogle elever skal have lov til at klæde pigerne af, så de ikke har lyst til at være med til årets store fest på gymnasiet? Selvfølgelig ikke.

Et godt socialt liv og et stærkt fællesskab betyder rigtig meget på ungdomsuddannelserne. Det er med til at fastholde eleverne og styrker elevernes læring. Gallafester, rusture og studentervognskørsel er traditionelt set en vigtig del af det sociale liv og fællesskabet på skolen.

Men socialt liv og fællesskab på hvis præmisser? På præmisser fastlagt af elever, der tænker, at de har retten til at kræve bare pigeben til festen? Og har man ret til det, kan man så også bestemme fri ret til at gramse på pigernes ben?

Det spørgsmål ligger ligefor, efter at en Gallup-måling for nylig slog fast, at 57 procent af kvinder mellem 18 og 35 år mod deres vilje er blevet gramset på i nattelivet.

DEBATTØR

Samtidig bør forårets og sommerens mange historier om unge, der deler nøgenbilleder og sexvideoer af andre uden samtykke, som var det pokémonkort, eller de unge, der krænker andres privatliv ved at udstille deres sexliv i skolebladet, mane til handling hos rektorer.

Et dekret fra skolens festudvalg om nej til lange kjoler rimer dårligt på inkluderende fællesskaber og på retten til at bestemme over egen krop. For det er, hvad det i sidste ende handler om.

Hatten af for de unge muslimske kvinder, der boykottede gallafesten. Skolens festudvalg skal ikke blande sig i deres kjolelængde.

Og hvis de vil det, skal den holdning udfordres af rektor.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden