Julenød. Det er ganske enkelt en pinlig og træls affære at ansøge om julehjælp, skriver debattør, der selv har siddet i et julehjælp-bedømmelsesudvalg.
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Julenød. Det er ganske enkelt en pinlig og træls affære at ansøge om julehjælp, skriver debattør, der selv har siddet i et julehjælp-bedømmelsesudvalg.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Joachim B. Olsens holdning til julehjælpen er grim og arrogant

Debatindlæg

Så er Joachim B. Olsen igen ude med riven efter de socialt udsatte. Han hævder, at det stigende antal ansøgere til julehjælp i år ikke skyldes stigende fattigdom, men ganske enkelt det forhold, at julehjælp er gratis.

Undskyld mig, Olsen, men kan du ikke godt selv se, at det argument er helt ude i skoven? Julehjælpen har jo aldrig været noget, hjælpeorganisationerne har taget penge for, så hvorfor skulle ’gratismen’ lige netop i år være hovedårsagen til en stigning?

I øvrigt er det jo heller ikke ’gratis’ at søge om julehjælp. Det kræver faktisk stor overvindelse at åbne sin økonomi op for vildfremmede mennesker, som af hensyn til udvælgelsen er nødt til at dykke bramfrit ned i din økonomiske situation.

Det er ganske enkelt en pinlig og træls affære at ansøge om julehjælp.Og ubehaget findes ikke kun hos den, der søger.

Det er sandelig også ubehageligt for dem, der skal sidde og kigge ansøgningerne igennem.

Det ved jeg, for jeg har selv siddet i sådan et udvalg, og jeg kan godt love jer for, at det er en grim forpligtelse at stå med.

Min påstand er, at alle, der søger om julehjælp, har behov for hjælpIkke mindst fordi det hele tiden sidder i baghovedet, at ens afgørelse kan være med til at bestemme, om børn på alder med ens egne får en jul med rugbrød og leverpostej, eller om de får en jul med flæskesteg og risalamande.

Og netop her ligger nok den væsentligste årsag til, at Olsens holdning er rigtig grim og arrogant. For uanset hvor meget vi kan argumentere for, at nogle mennesker er dårlige forældre med en elendig fornemmelse for privatøkonomi, så kan vi altså ikke bare lade det gå ud over børnene – for Olsen, du mener vel forhåbentlig ikke, at også børnene bare er snyltere, der skal tage sig sammen?

LÆS ARTIKEL

Min påstand er, at alle, der søger om julehjælp, har behov for hjælp.

Om det så lige er madvarer til juleaften, de har mest behov for, kan man jo diskutere, men der er ikke mange, der søger julehjælp for sjov.

Og de få, der bare er ude efter at få noget gratis, er hjælpeorganisationerne som regel rigtig gode til at få sorteret fra.

Det er de nemlig nødt til, for ellers er der nogle af dem, der har behov, som ikke kan få hjælp.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce