0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DFU-formand mener, at dansk madkultur er forfalden: Kender du forskellen på karbonader og krebinetter? Og ved du, hvem Frøken Jensen er?

De færreste unge kender til den slags gode danske retter, som findes på landevejskroernes menukort. Til gengæld har selv den mindste jyske flække dårlig pizza og tør shawarma.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LARS KRABBE
Foto: LARS KRABBE
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan kan vi i Danmark høste store priser og megen anerkendelse for vores nynordiske mad, for vores mange Michelin-restauranter og komplicerede mad-dogme-doktriner, for verdensberømte stjernekokke og sommeliers, når vi ikke engang kan kende forskel på karbonader og krebinetter?

Amerikanske burgerkæder med hurtige fastfood-tilbud presser den danske madkultur. Der serveres italiensk og fransk mad overalt i gadebilledet, og det er efterhånden mere normalt at snuppe en rullekebab på vej hjem fra byen end en god gammeldags ’indianer i kano’.

Vores officielle nationalret, stegt flæsk med persillesovs, blev ellers afgjort, efter at den daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) nedsatte en millionundersøgelse for at klarlægge danskernes madvaner. Men pengene burde hellere blive brugt på hjemkundskabsundervisning i folkeskolen, så vi kan lære næste generation om forskellen på karbonader og krebinetter, for er det egentligt formen eller paneringen?

Fakta er, at vi blander godt og grundig rundt i det, og det er lige så katastrofalt, som det stegte flæsk der bliver langet ud på bordene, ofte ad libitum, i næsten alle danske byer. Stegt flæsk, som egentlig burde være vores fælles nationalret, men som er af en så elendig kvalitet, at det er til at tude over. Skamstegt i palmin og elendigt kød.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere