0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Dan Jørgensen: Skal velfærden rundbarberes, så de rigeste kan få en billigere sportsvogn?

Skattelettelser finansieret ved at skære i velfærden er skidt for os alle.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken har fået fat i et hemmeligt dokument fra regeringens interne forhandlinger. Det er ikke munter læsning. Dem af os, der længe har advaret om, at Løkke plus Pape og Samuelsen er en meget farlig cocktail for det danske velfærdssamfund, ser desværre ud til at få ret.

De tre har store planer. De kalder sig ikke 'Danmarks hidtil mest liberale og borgerlige regering' for sjov. Nu skal der leveres.

Det selvtilfredse udtryk i Samuelsens (engang stålsatte) øjne var ikke til at tage fejl af, da han forleden udtalte sig i TV om, at der var noget stort på vej.

Han kunne ikke komme igennem med topskattelettelser. Lidt træls. Men intet problem. Vi finder bare en anden vej, har han tydeligvis tænkt.

Hvem skal betale? Ja, medmindre regeringen har fundet et pengetræ et sted, er det jo desværre klart: Det skal fællesskabet

Vi kender ikke detaljerne i det endelige udspil endnu. Men mon ikke Politikens dækning viser et ganske retvisende billede af, hvad vi kan forvente. Jeg tror det.

Store skattelettelser til de allerrigeste i Danmark. Nedsættelser af afgifter på luksusbiler og andet godt, der kan forsøde hverdagen for dem, der allerede har mest. Hvem skal betale? Ja, medmindre regeringen har fundet et pengetræ et sted, er det jo desværre klart: Det skal fællesskabet.

Skattelettelser finansieret ved at skære i velfærden er skidt for os alle. Men det rammer selvsagt de fattigste og svageste i vores samfund hårdest.

Jeg tror egentlig, de fleste danskere mener, at velfærdsstaten er noget, vi skal værne om. Og jeg tænker ikke, at der er mange, der mener, at større ulighed i vores land er noget, vi ligefrem skal tilstræbe. Men der er selvfølgelig nogen. Tre af dem hedder Løkke, Pape og Samuelsen. Jeg håber ikke, de får magt, som de har agt.

Vi socialdemokrater er ikke per definition imod skattelettelser. De kan være både retfærdige og nødvendige. Danskerne skal selvsagt ikke betale mere i skat end nødvendigt. Og vi er altid åbne for at diskutere, om man måske kan indrette vores systemer bedre og mere rationelt.

Men vi er store modstandere af, at der skal skæres i den danske velfærd, fordi de allerrigeste skal have mulighed for at købe en billigere sportsvogn.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage